ADD או דיכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADD או דיכאון?
    נוגה
    06/04/2008

אני בחורה אם ילדות לא קלה כ"כ, מגיל מאוד קטן הייתי שקטה מאוד, חולמנית, יושבת בכיתה ולא מקשיבה למורה, מתקשה להתרכז בלימודים או בקריאת ספר, לא מספיקה להעתיק מהלוח, דוחה דברים לרגע האחרון, ישנה מאוחר, מתקשה לקום בבוקר עד היום אני כזאת.
    יכול להיות גם שיש לי דיכאון קל -למרות שלא הייתי מעולם אצל פסיכולוג. השאלה שלי היא האם יכול להיות שכל חיי סבלתי מדיכאון ונדמה לי שיש לי הפרעת קשב, או שיכול להיות שיש לי כמה בעיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADD או דיכאון?

הוספת תגובה

• קשה להכריע

ד''ר לילך שלו-מבורך
    06/04/2008

נוגה שלום,

כמובן שאין ביכולתי להעריך על סמך התיאור בהודעתך מה הסיבה לסימפטומים אותם תיארת. באופן כללי, קיים שיעור גבוה של ילדים ושל מבוגרים עם לקות קשב שלוקים במקביל גם בדיכאון. בנוסף, אי אפשר להתעלם מכך שלפחות חלק מהסימפטומים שמאפיינים אותך הם סימפטומים שיכולים להיות תוצר הן של בעיית קשב והן של דיכאון, כך שלמעשה כל האפשרויות קיימות.
    בכל מקרה, מומלץ מאד לעבור אבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר כדי לזהות את הסיבה (או הסיבות) לסימפטומים שאת מתארת ושקרוב לודאי פוגעים באופן משמעותי באיכות חייך.

בהצלחה,
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו