קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה
    לימור
    01/04/2014

היי, אני אמא לילד בן 8 שאובחן לפני כשנה בהפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות. לפני שהתחיל לבלוע קונצרטה היו קשיים גדולים איתו- לא היה לומד, בילה את רוב היום בחצר לפעמים גם היה מפריע לכיתות גדולות יותר, היה מרביץ, מקלל ובוכה על דברים מזעריים שבעיניו היו נראים כקטסטרופאליים.חוסר אירגון ובעיות שיכחה (עד היום יש לו את זה, נוטה להגיד הרבה "לא זוכר"). לא הצליח לסיים משימות פשוטות. מהבוקר עד הערב מלחמות אינסופיות. בהתפתחות הילד לא ראו צורך לאבחן אותו אבל לי היה ברור שזה לא תקין אז לקחתי אותו לניורולוג פרטי. בסיכום הוא כתב שהילד צריך לבלוע קונצרטה, להתחיל במינון נמוך ואם אין שיפור אז להעלות תמינון, כיום בולע קונצרטה 36 מ"ג והוא ילד אחר. אבל בעיה אחת לא נותנת לי מנוח הנושא האכילה. הילד לא אוכל כלום במשך היום, רק ארוחת ערב וגם אז מתלונן על כאבי בטן. אני משתדלת לתת לו סנדוויץ קליל וכוס חלב לפני שבולע כדור בבוקר אבל זה לא מספיק, הוא ירד משמעותית במשקל כבר נראה לא טוב ואני אובדת עצות. איך מתמודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/04/2014

שלוום לך!

כמו כל דבר בחיים צריך להחליט מה סדרי העדיפות שלנו ובנושא שאנו דנים בו נושא חוסר התיאבון מבחינתי שולי! מה שחשוב שהוא שהילד יחוש טוב רגשית, חברתית ולימודית ולגבי נושא המשקל לא צריך לדאוג בחברה המערבית שלנו....
    מה שאותי מטריד זה עודף משקל ולא רזון!

ובכל אופן אני מסכים שבמצב כזה צריך לעקוב אחר משקל הילד, לבדוק האם ירד במשקל יותר מ- 10% ממשקל גופו, במידת הצורך לבצע בדיקות מעבדה.

בנוסף מומלץ לתת חטיפי אנרגיה, לדאוג לארוחות עשירות אחרי שחולפת השפעת התרופה.
    ואם בכל זאת מודאגים אז יש לחזור לרופא להתאמת תרופה קצרת טווח.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו