האם לבני יש הפרעת קשב וריכוז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבני יש הפרעת קשב וריכוז?
    טלי
    16/04/2008

שלום רב.בני בן השבע לומד בכיתה א ומורתו פנתה אליי במחשבה שאולי יש לו הפרעת קשב וריכוזהיא מתארת אותו כילד שמבחינה דידקטית הוא מצויין,קורא טוב,אך בכיתה הוא כאילו "נוזל "על הכיסא ,ברוב הפעמים אינו מסיים את משימותיו בכיתה,אלא אם היא מאיימת עליו שאם לא יסיים את משימותיו לא יצא להפסקה אז הוא מבצע אותן נפלאבבית יכול להכין את שיעוריו לבד אך מעדיף שאני אהיה שם.להתקלח מבקש ממני לקלח אותו,למרות שלבד הוא עושה זאת נפלא.בשינה הוא זז די הרבה אבל לא מתעורר באמצע הלילהלדבריו,קל לו יותר בחשבון ןלי יש תחושה שבתחןם הזה הוא פשוט לא ממש צריך להתאמץ.קצת עצלן.מבחינת התארגנות בבוקר הוא עצמאי אני רק צריכה להעיר אותו.מבחינה חברתית הכיר חברים חדשים מהר מאוד.עברנו לישוב אחר ואנחנו גרים עם בן זוגי שהוא לא אביו.אם אביו הוא בקשר מצויין.שאלתי היא האם עליי לדאוג ולהתחיל את כל תהליך האבחון,האם יש לו הפרעת קשב וריכוז? ועוד דבר מאוד אחראי,דואג ליידע אותי כל יום אם יש לו הודעות מביה"ס שחשוב שאני אקרא.דואג שבגדי הכדורגל שלו יהיו מוכנים עוד יום קודם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?

דר' עדי אדר
    16/04/2008

שלום לך!
    צריך לנקוט זהירות רבה ולא לנסות לבצע אבחון על סמך תאור זה או אחר. צריך לקבל נתונים רבים על מנת לנסות להגיע לאבחנה.
    יש לקחת בחשבון כי עצם קיומה של הפרעת קשב לא מחייב אבחון או או טיפול אלא אם מגיעים למסקנה כי המצב מפריע בתחום החברתי, התנהגותי, לימודי או משפחתי.
    לפחות על פי התאור שלך לא נראה כי מתקיימים תנאים אלו. העובדה שילד לא יושב על כיסא בצורה מקובלת או אפילו משלים את משימותיו לא בהכרח מצדיקה אבחון.

לכן יש מקום לבצע אבחון באם אתם מרגישים או מקבלים דיווח על קשיים תפקודיים משמעותיים ואז כמובן יש לקבל מידע מפורט מדויק על מנת לנסות ולהגיע לאבחנה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, ברצוני לקבל המלצה

שאלה על תרופה
    19/04/2008

אני בת 24 וחצי ויש לי חשד שיש לי הפרעת קשב וריכוז. יש לי קושי להתרכז לאורך זמן ואני שכחנית.
    רציתי לקבל המלצה על מקום שעושה את מבחן T.O.V.A. אם אפשר שזה לא יהיה מכון "שלם" כי שם כבר הייתי ושזה יהיה מקום שעובד בשיתןף עם הכללית.
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה - בלבד?

דר' עדי אדר
    21/04/2008

שלום לך!

במידה ואת חושדת שיש לך הפרעת קשב את צריכה לבצע אבחון מלא. אין להסתפק במבחן טובה!

מבחן טובה לא מאבחן הפרעות קשב וריכוז! זוהי בדיקת עזר, עם שיעור דיוק מסוים המסייעת בקביעת האבחנה וחשוב מאוד להשתמש בשיטות נוספות.
    לגבי מבחן טובה בכללית מושלם- מכיוון שאיני נוהג לעשות פרסום פומבי באתר לא למאבחנים אחרים ולא לעצמי אני נמנע מלנקוב בשמות ואני ממליץ לפנות למוקד המידע של כללית מושלם ולקבל מידע איפה ניתן לבצע את המבחן.
    יש לדעת כי ניתן לבצע את המבחן דרך כללית מושלם בצורה מסובסדת רק פעם אחת! לכן במידה וביצעת בעבר דרכם אינך זכאית לכך.

את מוזמנת לגלוש לאתר שלי machonadar.co.il ולקבל מידע לגבי הבדיקה.

במידה לא קיבלת את המידע המבוקש דרך כללית מושלם את יכולה לשלוח לי מסר אישי ל- [email protected]

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שלחתי לך מייל אישי.

שאלה על תרופה
    22/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו