שימוש בכדורי ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בכדורי ריטלין
    יצחק
    21/09/2014

שלום,
    לאחר אבחון דידקטי , המליצו לי לעשות אבחון נוסף שבודק האם קיימת הפרעת קשב וריכוז. כדור ריטלין אחד של 10 מ"ג שינה מבחן מקצה לקצה.
    לאחר האבחון , המאבחנת הפנתה אותה לנוירולוג. עוד לפני הפגישה עם הנוירולוג , היה לי מבחן נוסף ולאחר התייעצות עם רופא המשפחה , היה ניסיון נוסף עם הכדור, ואותה רמת ריכוז גבוהה חזרה.

שאלות :

1. יש לי מבחן פסיכומטרי בעוד כשבועיים, הייתי רוצה לשאול האם עד כדי כך קריטי לחכות לייעוץ של הנוירולוג או שאוכל להשתמש בכדור במבחן הפסיכומטרי ?

2. אני בן 19 ושוקל 65 ק"ג, ולא מצאתי תשובה מפורשת כמה מ"ג אני צריך ?
    כל האינטרנט מדבר על מבוגר (לרוב בן 27+) ועל ילדים (מתחת לגיל 12) ולא על נערים בטווח בין 15-23.

3. האם הכדור יאפשר השפעה לאורך כל מבחן הפסיכומטרי ? בפעם הראשונה הכדור השפיע למשך 7 שעות , בפעם השנייה למשך 5 שעות ואני חושש שמספר שעות ההשפעה ימשיך לרדת כך שלא ישפיע לאורך כל מבחן הפסיכומטרי. (פסיכומטרי כ3 וחצי שעות)

4. האם יש להשתמש בכדור לפני אוכל או אחרי ?

5. עד כמה נדיר , ההשפעה של תופעות הלוואי ? אני רוצה לוודא שבמשך מבחן הפסיכומטרי לא תופיע שום תופעת לוואי , ומזון בריא יחד עם הכדור יכול להפחית את הסיכויים להתרחשות תופעות הלוואי?

6. במקרה של הפסיכומטרי שאני צריך ריכוז ככך הניתן למשך ה-3 וחצי שעות , מה עדיף ריטלין רגיל או SR?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכדורי ריטלין

הוספת תגובה

• שימוש בכדורי ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/09/2014

שלום,
    ממה שהבנתי, לא עברת אבחון מסודר אלא רצף של בדיקות אחרות- דידקטי, טובה (?) שלרוב אינם רלבנטים ובטח לא תחליף לאבחון קליני רפואי ע"י רופא מוסמך כגון נוירולוג, ולכן הופנת אליו !
    לא מקובל להתחיל טיפול על סמך הנתונים שציינת ולכן גם אינני יכול לתת לך ייעוץ על סוג הטיפול או מינון.
    באופן כללי אוכל לומר שריטלין 10 מג. רגיל פועל כ 4 שעות ו SR פועל כ 6 שעות.
    תופעות לוואי אפשריות הן מגוונות ונבחנות באופן אישי ולאורך זמן.
    בכל מקרה רצוי ליטול התרופה לאחר אכילה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו