ריטלין וחוסר תיאבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין וחוסר תיאבון
    אסתי
    26/10/2014

שלום לכולם!
    ביני בכיתה ו' בדצמבר יהיה בן 11. בתחילת שנת הלימודים התחלנו טיפול בריטלין 20 מ"ג וראינו שיש חוסר תיאבון רציני, הוא ממש לא אכל בבוקר מעט מאוד קורנפלקס נטל את התרופה ולא אכל צהריים בכלל ובערב גם לא אכל, היו לילות שהלך לישון ללא ארוחת ערב והיו לילות שאכל ביס או שניים . הורדנו את המינון ל10 מ"ג וחוסר התיאבון המשיך, עברנו לקונצרטה וגם אין לו תיאבון. לציין שבתקופה זו בבית הספר הוא היה מצויין והמורה מספרת שהוא היה ממש חיוני ולומד מצויין, אני גם הרגשתי במוטיבציה ללימודים שלא היתה לו אך כנראה שהוא מגיע עייף כי הוא לא אוכל והוא הפסיק חוג כדורגל שהיה חשוב ויושב בבית שזה לא מצב טוב אבל הבנתי אותו. הילד ירד במשקל כ- 4.5 בשלושת השבועות הראשונים ללמודים. שבוע לפני סוכות הפסקתי את הטיפול והרגשתי בשינוי לרעה בהתנהגות וביחס ללימודים וגם המורה רואה זאת. היום חזרתי לתת לו ריטלין 20 מ"ג כדי שיתפקד בלימודים טוב. אני אובדת עצות האם אני עושה טוב? מצד אחד חשוב לי שיפקד מבחינה לימודית אבל הוא נראה חלש מחוסר תיאבון שנראה שמוותר על ספורט אולי מחולשה.
    אנא עזרו לי בהתלבטות זו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וחוסר תיאבון

הוספת תגובה

• ריטלין וחוסר תיאבון - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/11/2014

שלום,
    הבעיה בהחלט מטרידה ולכן החשיבות של מעקב משקל וגובה.
    יש מספר דברים שניתן לעשות.
    ראשית חייבים להקפיד ולפתח הרגל של ארוחת בוקר טובה. העובדה שאינו אוכל בבוקר אינה קשורה לטיפול אלא בהרגל לקוי.
    ניתן להציע לו במהלך היום חטיפי ומשקאות אנרג'י במקום אוכל רגיל.
    ריטלין רגיל עובד עד 4 שעות ולכן הילד יכול לאכול לפני מתן המנה השניה.
    חשוב להתאים את מינון הטיפול ביחד עם הרופא המטפל וניתן לשקול גם שינוי סוג התרופה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו