מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האזנה למוסיקהמירי29/04/2008
האם האזנה למוסיקה בזמן למידה יכולה להעלות את יכולת הריכוז?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האזנה למוסיקה - כן או לא בזמן למידה
ד``ר עדי אדר29/04/2008שלום לך!
התשובה לשאלתך לא חד משמעית.
מוסיקה מהווה גורם מסיח אשר עלול להוריד את הריכוז באנשים מסוימים.
מאידך אנשים עם הפרעות קשב, משתעממים בקלות והם זקוקים לסביבה יותר מעניינת על מנת לתפקד במשימות משעממות, כגון למידה…..
לכן מוסיקה יכולה לאפשר להם סביבת למידה יחסית מעניינת ובכך מאפשרת את העלייה ביכולת הריכוז והביצוע של משימות שונות.
צריך למצוא את האיזון הנכון בין השמעת מוסיקה בזמן למידה לבין מניעת מצב בו היא הופכת לנושא העיקרי שמעסיק את המאזין (שמן הסתם צריך ללמוד באותו זמן…). כך למשל מאוד לא מומלץ שמיעת מוסיקה באוזניות, מוסיקה רועשת מדי וכו'.
בסיכומו של דבר, התשובה לשאלתך היא אינדיבידואלית. אם את חשה כי המוסיקה עוזרת לך בריכוז אין בכך פסול וזאת בהסתייגות שצריך לשים לב אם היא לא גוזלת את עיקר משאבי הקשב בזמן נתון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מירי29/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזיקה כעזרה לריכוז
יונה שורק04/05/2008פעם פעם... כשהייתי ילדה ואחר כך נערה - המוח שלי היה עסוק בדברים שהסיחו את דעתי (ללא הפרעת קשב...) והיה לי קשה להתרכז בנושאי הלימודים. כששמעתי מוזיקה בווליום מוגבר, זה אילץ אותי להתרכז עוד יותר מאשר באופן נורמלי, כך התגברתי על המחשבות שהתרוצצו והפריעו לי...
היום אין לי צורך במוזיקה, ויש לפעמים שמוזיקה מפריעה לי בריכוז.
הכי מפריע לי... כשהמוזיקה שקטה, כזו שכאילו מרגיעה - אז... אותי היא מעצבנת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?