מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חידושים בתרופות לקשב וריכוזליאת18/05/2015
שלום אני בת 30 ואובחנתי כמבוגרת כסובלת מההפרעה.ריטלין על סוגיו גרם לי לתופעות לוואי קשות ולפני כשנתיים הוחלף באדרל שהיה נהדר מכל הבחינות מלבד המחיר הכרוך ביבוא תרופה מחו"ל וכרגע מחוסר ברירה אני לא נוטלת טיפול תרופתי.האם יש שינוי בתרופות שקיימות בארץ ונתן לרכוש במחיר שאינו גורם לפשיטת רגל? אני סטודנטית,אמא,עובדת משרה חלקית וזקוקה לטיפול אך במחיר שפוי...אשמח לפרטים בתודה ובכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידושים בתרופות לקשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר20/05/2015שלום לך!
כיום ניתן להשיג אדרל קצר טווח במחירים סבירים ובמספר גדול יחסית של בתי מרקחת כגון ניופארם. תכשיר זה ניתן ליטול אותו פעמיים ביום ובכך להימנע מרכישת אדרל XR שהוא מאוד יקר.
כמו כן קיימים היום תרופות נוספות כגון ויואנס, פוקלין סטרטרה כאשר בתקופה זו נעשה מאמץ להכניס חלק מתרופות אלו לביטוחים המשלימים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת21/05/2015בתור מבוגרת אובחנתי אבחון קליני ע"י שלשה פסיכיאטרים שונים באופן פרטי כאשר בראשון העלה את האפשרות בעצמו למרות שמטרת הביקור שלי הייתה סיוע בקשיים בשינה ולאחר שיחה ארוכה הוא הציע לערוך בדיקה קלינית ורשם לי ריטלין ולאחר מכן כדי להתאים מינון שוב פניתי לרופאה אחרת מומחית להפרעה במבוגרים מכיוון שהרופא הראשון עבר לעיר רחוקה ממני,היא איבחנה אותי מחדש אבחון קליני מלא ונעשו נסיונות להתאים מינון וסוג עד שבסוף הוחלט שאדרל מתאים יותר בגלל תופעות לוואי של ריטלין וכמו שציינתי הפסקתי מפאת המחיר.לאחרונה איבחן אותי פסיכיאטר שלישי מכיוון שהרופאה עזבה את הארץ ומדובר בפסיכיאטר מוכר,בעל מוניטין מעולה בתחום ובכיר וגם באופן פרטי ועדיין האבחנה היא add שחלק מתסמיניה הם הפרעות בשינה,את מרשמי הריטלין הפרטיים העברתי לרופא המשפחה שהכניס למחשב של הקופה וכך יכל להנפיק מרשמים כל חודש עם השתתפות הקופה במשך שנתיים שבסופן צריך להגיע למעקב ולחדש מרשם והסיבה שהפסיכיאטר המאבחן הוא פרטי היא שנהלי הקופה לאבחון לא מתאימים למבוגרים(מבחן טובה למשל לא יראה שיש בעיה כי אני מבוגרת ולמדתי להתמודד עם חלק מהסימפטומים ואפילו עבדתי כמאבחנת טובה ואני מסוגלת לשבת 20 דקות וללחוץ על כפתור),האם אדרל כיום עם מרשם מרופא פרטי נכלל בביטוחי קופות החולים כמו ריטלין או שעליי לרכוש פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?