התבלבלתי במיקום ההודעה -איזה איבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבלבלתי במיקום ההודעה -איזה איבחון
    ז'נה
    30/04/2008

בתי, בת 9 כמעת, יותר משנתיים מטופלת אצל נירולוג ילדים בשל הטיקים.היו לה המון טיקים של שרירים כמעט בכל הגוף והכי חמור טיק קולני - כיאלו היא מצוננת והיא נושפת בקול. מהתחלה הנירולוג נתן תרופה צימחית כלשהי, היא עזרה לתקופה קצרה, ולמרות עלייה במינון היא הפסיקה לעזור. הנירולוג עבר לתרופה Orap, אשר גם תוך כל שלושה חודשים עלינו במינון. היום היא מקבלת כדור וחצי ביום ויש לציין, שרוב הטיקים עברו, חלק נחלשו, וגם הטיק הקולני הפך ל"סביר" יותר. הילדה נחשבת לתלמידה טובה בבית ספר והמורה אף פעם לא התלוננה על תפקודה. יחד עם זאת, הילדה מתלוננת שלא מספיקה להעתיק מהלוח, היא לא זוכרת את לוח הכפל שלמדה בסוכות וידע אותו טוב - קיבלה במבחנים על לוח הכפל מעל 90.והיום כמעט לא זוכרת ומבקשת להשתמש במחשבון.הכתב שלה לא ברור ולא יציב -כל האותיות בגדלים שונים ולפעמים היא מחליפה את האותיות ג' ו-ז' וכועסת על עצמה על זה. מבחינה התנהגותית - יש לה התפרצויות זעם בלתי צפוים, היא עקשנית מאוד, תוקפנית,מתעצבנת בקלות, נעלבת בקלות ומעליבה בקלות. התנהגות כזו גורמת למריבות רבות בבית, ובמהלך המריבות הילדה לא מעט פעמים התבטאה במחשבות אובדניות -זה מפחיד לשמוע דברים כאלה מילדה בת 8-9 (ובכלל).המצב בבית הפך לבלתי אפשרי. מבחינה חברתית - בכיתה היא מרגישה שלא אוהבים אותה, למרות שבשנה שעברה ליום ההולדת שלה ביוני הגיעו כמעט כולם.יחד עם זאת אין לה חברים חוץ מחברה אחת בלבד שהיא שקטה ופסיבית. הילדה מפותחת מבחינה שכלית (גם מבחינה פיזית), יש לה היגיון מבריק והוש הומור מפותח ובוגר.
    אחרי הכול, אני מתלבטת על האיבחון. האם צריך? ואם כן, איזה? אבחון דידקטי? אבחון קליני נירולוגי? איבחון פסיכולוגי? אודה לך מאוד, ד"ר עדי, אם תענה לי על השאלות במידת האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזה אבחון?

ד``ר עדי אדר
    04/05/2008

שלום לך!

אני מודה לך על השאלה המאוד מפורטת!
    ציינת במסר שלך מחשבות אובדניות כביכול! גם אם הן נאמרות בנימה מניפולטיבית דמונסטרטיבית זה מחייב בדיקה של פסיכאטר/ית ילדים ובמיוחד גם לאור שאר הקשיים ההתנהגותיים שאת מציינת.

יש מקום להתיעץ גם עם המורה והיועצת לגבי ביצוע אבחון פסיכו-דידקטי.

בשלב ראשון, אני ממליץ על הערכה פסיכיאטרית!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, ד"ר.

ז'נה
    05/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו