התחלת לקיחת התרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת לקיחת התרופה
    עומר
    25/10/2015

שלום רב,
    אני בן 21 והשתחררתי מהצבא לפני כארבעה חודשים. בגלל שברצוני להיבחן לבחינת הפסיכומטרית היה לי ברור שאיהיה חייב להעזר ברטלין, אם ברצוני לשבת מספר רק של שעות. אכן הגעתי לבדיקת טובה בה נטלתי 10 מילגרים של כדור הרטלין. ההשפעה הייתה 'מדהימה', 'יוצאת מן הכלל' (בלי תופעות לוואי). הרגשתי מעולה, וגם תוצאות הבדיקה הראו שיש שיפור. לאחר התייעצות עם הרפואה הוחלט שאתחיל בכדור 10 מילגרים ואם לא השפיעה אז אטול יותר. בכל מקרה אני לוקח אותו כבר כמה זמן ומרגיש מוזר: טיפה לחוץ וחרד, הידדים די רועדות (נימולות טיפה), דפיקות לב טיפה מואצות ובכללי לא מרגיש שיפור גדול, אפילו קשה לי עדיין לשבת. האם זה נורמאלי? תופעות כאלו הן עניין שכיח בהתחלה? להפסיק או פשוט לקחת יותר מילגרם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת לקיחת התרופה

הוספת תגובה

• התחלת לקיחת התרופה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/10/2015

שלום,
    מבחן טובה איננו אבחנתי אלא כחלק מאבחון קליני מלא ע"י רופא מורשה לתחום (נוירולוג, פסיכיאטר,ילדים או משפחה שקיבלו הסמכה).
    קודם לקביעת טיפול יש לעבור אבחון מסודר ואז להתאים הטיפול ולעקוב אחר התגובות שמשתנות ממטופל למטופל.
    בברכה

ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו