התאמת מינון ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמת מינון ריטלין
    יוני
    14/12/2015

שלום,
    אני בן 31. לפני כשבוע וקצת אובחנתי רשמית כסובל מהפרעת קשב וריכוז, די מובהקת ומשמעותית ע"פ תוצאות האבחון (קשב מתמשך, זמן תגובה, תגובות מוטוריות וכו'). את חלקו השני של האבחון (מבחן מוקסו), עברתי עם ריטלין רגיל כמובן, 15 מ"ג. תחת השפעת הכדור הרגשתי טוב יחסית, מפוקס, חד, יותר "על הקרקע", אבל כבר כעבור שעה וחצי ואפילו עוד בזמן המבחן, הרגשתי שההשפעה דועכת ומתחיל קצת בלבול, בהמשך גם עייפות, ברמה נסבלת. כעבור 3.5 שעות כמעט ולא נשאר שום זכר מההשפעת הכדור. כשניגשתי לנירולוג כדי לקבל טיפול קבוע, הוא רשם לי ריטלין LA במינון 40 מ"ג. התוצאות איתו, כמו שבקונצרטה שבה התנסתי בעבר (במינון 36 ואח"כ 72) לא היו טובות. ההשפעה החיובית בריטלין LA הייתה חלשה יותר מבריטלין הקצר ונמשכה זמן קצר יותר, חצי שעה לכל היותר שבה הרגשתי שיפור פחות משמעותי שהתבטא במוטוריקה ובחדות בלבד, אבל בו זמנית בלבול קל בעבודה מול המחשב במקום העבודה, שהלך והחמיר בחלוף אותה חצי השעה. לבלבול נוספו לאחר מכן עייפות די קשה, תשישות חולשה והרגשת חולי שנמשכה שעות ארוחות. עד עכשיו התנסתי בכדור פעמיים, ובשניהם ההשפעה החיובית הייתה קצרה מאוד, וחלשה יותר.
    הנירולוג (שלא מדבר עברית ברורה) בשיחת טלפון אמר שכבר רצוי לעבור לאדרל, שהוא כדור יקר שיהיה לי קשה מאוד לעמוד כלכלית בעלויות שלו. אני למעשה לפני פניה לרופא נוסף, מכיוון שעניין המינון לדעתי כלל לא הותאם כאן בדיוק.
    שאלתי היא:

על פי התסמינים שתיארתי, ועל פי משקל הגוף (79 ק"ג), האם יתכן ומדובר במינון נמוך מידי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאמת מינון ריטלין

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ששכחתי לשאול

יוני
    15/12/2015

האם יתכן ומטופלים מסויימים לא מתאימים ולא מגיבים טוב לכדור בשחרור מושהה?
    במקרה שלי התגובה הייתה טובה יותר בריטלין הקלאסי (15 מג) למרות שגם בו ההשפעה הייתה יחסית קצרה מידי והתחילה לפוג כעבור שעה וחצי או קצת יותר, ואז התחיל 'ריבאונד' מתון.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו