מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שש ושלושה חודשיםרונוש07/01/2016
שלום
בני הינו בן 6.3 אח לאחות תאומה.
שניהם עלו השנה לכיתה א כל אחד בכיתה נפרדת.
אציין כי הבת מאוד מפותחת לגילה וממש מתקדמת בכיתה א מעבר לגילה.
הבן מתקדם גם יפה בחומר המורה אומרת ששולט בחומר הנדרש חרוץ וכו כל התכונות החיוביות אך ציינה כי הוא ביישן מאוד וחסר ביטחון כך שלפעמים לא בוטח ביכולותיו אשר המורה יודעת שהן קיימות וראתה ולראחיה מתקדם בלימודים.
ביום ההורים המורה""זרקה"" עצם והעלתה נקודה בה לדבריה שמה לב שהוא לפעמים חולם בכיתה ומתנתק ורמזה להפרעת קשב. כשביקשתי דוגמה אמרה שבסוף היום היה טקס אז קצת ""ריחף"" בשירת התקווה. שאלתי אותה האם היא רומזת להפרעת קשב? ענתה שכן אבל לא מאבחנת כרגע ושנמדיך לעקוב.
אני כמובן נלחצתי...אציין כי הוא לא היפראקטיבי וכשצריך לדבת על משימה יכול גם שעה שלמה לשבת ולעשות ולהתרכז אך עם עזרה ממני(עדיין קטן לא?(
האם יש לי סיבה להילחץ? אני יודעת שכשמשהו ישעמם אותו מן הסתם לא יקשיב...
זה לא מוקדם לדבר על זה?
לרוץ לאבחון? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף ...
רונוש07/01/2016המורה אמרה שהוא לא אוהב שנוגעים בו ושזה מציק לו
שוב לא מוכר לי מהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שש ושלושה חודשים - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/01/2016שלום,
אני מסכים איתך שמהתיאור שלך לא ניתן להגיע למסקנות. קצת חולמנות בעיקר כשהנושא משעמם או בשעות שהילד עייף, היא תגובה טבעית.
בכל מקרה אין מה להילחץ. תמשיכו לעקוב ואם הסימנים יתגברו תבקשו הפניה לאבחון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?