בעיות קשב- חינוך רגיל חינוך מיוחד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב- חינוך רגיל חינוך מיוחד?
    מאי
    06/02/2016

הבן שלי בן שש אובחן עם בעיות קשב ומטופל בקונצרטה. הטיפול התרופתי מאד עוזר לו. כיום הילד בגן חובה לקראת כיתה א. שנה שעברה היה במסגרת רגילה והצוות לא הסתדר השנה הוא נכנס לגן קטן . גן התנהגותי לילדים עם בעיות קשב. ואני חייבת לציין שהילד עבר שינוי מדהים גם בעקבות המסגרת וכמובן בשל הטיפול התרופתי אין הצפרצויות. הקושי יותר מופיע בבעיות רגשיות והצורך העז לחיזוקים. מבחינה קוגניטיבית הוא ברמה מאד גבוהה. אני מאד מתלבטת לגבי כיתה א. לאיזה מסגרת להכניס? מה האופציות הקיימות? ומה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהם? אשמח להתייחסות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות קשב- חינוך רגיל חינוך מיוחד? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/02/2016

שלום לך

קשה לענות על שאלה כזו מבלי להתרשם מתפקודו הלימודי, החברתי, ההתנהגותי הקוגניטיבי של הילד. במצב כזה יש מקום לביצוע אבחון על ידי הפסיכולוגית החינוכית ואולי אף אבחון נוירולוגי על מנת להתרשם ולהמליץ על השמתו במסגרת לימודית מתאימה.
    ברור שעקרונית השאיפה היא להכניס ילד למסגר תלימודי תרגילה ועם זאת יש לקחת בחשבון שמסמגרת של כיתה קטנה מאפשרת טיפול יותר אינדיבידואלי על ידי צוות הוראה שהתמחה בתחום החינוך המיוחד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו