מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אז איפה התנ"ך להורה המבועת? מחפשת אותו נואשותדנית01/05/2016
לפתע פתאום אני מגלה את עצמי בהתמודדות חדשה עם ילד שמתברר לי שהוא עם הפרעת קשב וריכוז. אז נכון שיש הקלה שבאה עם הידיעה והמיקוד בזיהוי הבעיה מה שמקדם מאוד לפתרון אבל מצד שני מתחילה ההתלבטות. כמובן שדבר ראשון חרשתי את גוגל וקראתי עד מוות כל מה שמצאתי כמעט. יש המון גישות והמון המלצות.
בבית ספר ממליצים ריטלין. לא טוב לי עם זה. קראתי המון נגד. זה סם וזה גורם לי חלחלה לתת לילד שלי סם. מצד שני שמעתי על טיפולים אלטרנטיבים הומאופתים ובראשם אוצרות. אבל זה נכון? זה מוכח?
איפה התנ"ך להורה המבועת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז איפה התנ"ך להורה המבועת? מחפשת אותו נואשות - תגובה
ד``ר אריה בקלו03/05/2016שלום,
גוגל אכן מלא במידע, בחלקו מסולף, חלקו מגמתי (עסקי) וחלקו גם נכון.
חשוב להיצמד לאתרים רפואיים מוסמכים ולא להיגרר למחוזות שרלטניים.
כמה אמיתות. תרופת הריטלין, או דומים לה, אכן מוגדרת בפקודת הסמים עקב פוטנציאל לשימוש לא תקין. בפועל, בהיותה תרופה שלא מתמכרים אליה , היא אינה עונה להגדרה של סם. מדובר בתרופה בשימוש מעל 60 שנה שעוזרת מאוד למי שזקוק לה ע"פ קביעה רפואית.
אין שום ממש בכל הטיפולים האלטרנטיביים שציינת מלבד העובדה שיש מי שמרוויח ממכירתם והרבה. טיפולים אלו , רובם ככולם, לא עברו בידוק/ מחקר רפואי אמין שיוכיח את יעילותם.
הדמוניזציה נגד הטיפול התרופתי מבוססת ברובה הגדול על דיסאינפורמציה ולכן אין לה מקום בשיח הרפואי.
בכל טיפול תרופתי, קיים גם פוטנציאל לתופעות לוואי (רובם ידועות) ולכן תרופה ניתנת רק כשצריך ובהתאמה אישית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
דנית17/05/2016ביליתי קצת זמן בינתיים בלקרוא (אני מאלה) ואפילו העמקתי וקראתי את המחקר הבא . אני בטוחה שנתקלת בכאלה כבר עם הנסיון העשיר שלך אבל לי הוא נתן עוד מוטיבציה לבדוק הומיאופטיה כאפשרות טרום ריטלין ולנסות את מרכז אוצרות שקיבלתי המלצות טובות עליו.
אחרי ההקדמה הארוכה הזאת - האם המחקר הזה ודומים לו נחשבים בעינך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)