שאלה לגבי רכיבי האדרל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי רכיבי האדרל
    דני
    08/05/2016

שלום רב,
    אני מאובחן מזה שנים עם הפרעת קשב וריכוז, בעבר לקחתי מספר תרופות (ריטלין, קונצרטה,..) וכיום לוקח אדרל (amphetamine mix).
    שאלתי מגיעה יותר מכיוון של סקרנות, לאחר שגרתי זמן מה בחו"ל במדינה בה היחס לתרופה הזו שלילי ביותר:
    כדור האדרל מכיל שילוב של שני סוגי אמפתמינים שמובילים להפרשת דופמין ונוראפינפרין.
    ממה שהבנתי הדבר דומה לסם ספיד (Speed) שנלקח בצורה לא חוקית - שמכיל בעיקרו אמפתמין ומוביל לתחושת אנרגיה ונמרצות.
    (אני מדבר על כדורי ספיד אשר מבוססים על אמפתמינים, ולא אלו שמבוססים על מת'יל-אמפתמינים)
    מחיפושים באינטרנט לא הבנתי מה ההבדל בין כדור האדרל החוקי (תחת מרשם) לכדורי הספיד, מלבד סביבת הייצור הסטרילית.
    אשמח להסבר על ההבדל בין השניים. האם ייתכן שהלכה למעשה אני לוקח "ספיד" בצורה קבועה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי רכיבי האדרל

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רכיבי האדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2016

שלום לך -
    איני רוקח ולא מכיר את החומר המכונה ספיד.

אדרל היא תרופה אשר נחקרה עשרות שנים עם סף בטיוחות גבוה מאוד.
    העבודה שיש דימיון מולקולרי בין חומרים לא בהכרח מצביע על זהות תפקודית.

סתם לשם ההשוואה - הבדל בין DNAשימפנזה למוח אדם הוא 2.5% לערך... ועם זאת אנחנו לא קופים והם לא בני אדם (חלק כן....).

לכן - ניתן להשתמש באדרל בצורה בטוחה ורגועה , כמובן על פי הנחיות ומעקב רפואי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו