ילד בן 6 עם תסמינים של קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם תסמינים של קשב וריכוז
    שני
    15/05/2016

שלום רב,
    יש לי ילד בן 6 הוא הבן הראשון אחריו יש תאומות בנות שנה
    הילד שלי בגן חובה וצריך לעלות לכיתה א' בשנה הבאה.
    אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל לבדוק . הייתי שמחה לדעת האם עליי לבדוק בכל התחומים איך לבדוק? לאיזה איש מקצוע ללכת קודם לפסיכולוג ילדים, נוירולוג? הדרכת הורים? או ישר לאבחון ואן כם איזה סוג אבחון?
    אני לא רוצה להעמיס עליו רופאים ואבחונים אני רוצה להיות מאוד ממוקדת .

להלן חלק מהסימנים

קשה לו להתרכז במפגש הבוקר זז הרבה ונוגע בילדים שלידו אפילו שזה מציק הוא לא תמיד מפסיק.
    צחוק ללא קשר לסיטואציה כשהוא נבוך בעיקר.
    הוא קצת קלמזי ולא מווסת את ההתנהגות בהתאם לנסיבות- ולסיטואציה אם יש כוס לידו סביר להניח שהיא תישפך, הוא משתולל באגרסיביות אפילו שיש תינוקות לידו ושמסבירים לו את הסכנה בכל זאת הוא לא מצליח או לא יכול או לא רוצה להפסיק עד שבסוף משהוא מקבל מכה. והוא אומר שזה בטעות .
    קשה לו להתמיד במשימה לטווח ארוך (גם במשחקים עם חברים), מאבד עניין
    הוא לא עונה שקוראים לו שהוא עסוק במשהו אחר טלויזיה או משחק אחר והרבה פעמים צריך להרים את הקול או לעמוד מולו ואז הוא נבהל .
    קשה לו המעבר ממשימה למשימה זה תמיד לוקח זמן- צריך להגיד לו מספר פעמים ובמיוחד בגן שם ההוראות הן קולקטיביות לכל הילדים ולכן נוצר קושי
    הוא מאוד טמפרמנט וכשמתחיל להשתולל קשה לו להפסיק
    קושי רב בדחיית סיפוקים
    הוא קצת מופנם לא מרבה לדבר שיחות ארוכות ומעמיקות עונה בקצרה ולעניין קשה לפתח איתו שיחה ארוכה.
    כשכועסים עליו

נראה לי שיש סממנים של קשב וריכוז אך מצד שני יש לי הרגשה שההתנהגות נובעת מבעיות רגשיות, מפינוק מפאת מהיותו הילד הבכור והיחיד מזה הרבה זמן ומקושי חברתי ( אמרו בגן שיש לו קושי חברתי בליזום , בפיענוח קודים חברתיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם תסמינים של קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2016

שלום לך!
    סביר להניח כי יש קודם לגשת לפסיכולוגית לש הגן אשר תצפה בו ואולי אף תעשה אבחון ולאחר התיעצות איתה ועם הגננת יש לבחון האם כיום יש מקום לאבחון מקצועי ובהתאם להחליט לגבי איש מקצוע מתאים.
    סביר להניח בהמשך כי יהיה מקום לאבחון נוירולוגי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו