מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביישנות ומופנמות עקב נטילת אטנטאריק23/05/2016
אני בן 26 שוקל 67 קילו ונוטל אטנט 20 מ"ל, הכדור בהתחלה גרם לי להיי ולתחושה מוחית עדינה ומרגיעה.. עכשיו אחרי 5 חודשים שאני לוקח אותו אני פתאום שם לב למשהו ממש מטריד!
איך שאני לוקח את הכדור הזה, זה כאילו נסתם לי היכולת לדבר עם אנשים, אני מדבר פתאום דיבור מונוטוני, ולא דיבור משוחרר וזורם.. אני נהפך להיות ממש ביישן,אני גם לא יודע אם הוא גורם לי בכלל להרגשה טובה, זה מרגיש כאילו יש לי מחשבות שליליות שאני עליו, ואני מתחיל לעשות מבטים מוזרים ולבצע כל מיני טיקים בשביל להעלים את המחשבות שממש נראות אמיתיות ומפחידות.
אני חושב שאני מקבל אשכרה אפקט הפוך ממה שזה אמור לתת, במקום להיות ספידי ונמרץ לעשות דברים.. זה גורם לי להיכנס לתוך עולם פנימי מלא במחשבות שאין להם שום בסיס במציאות ואני מוצא את עצמי סתם בוהה באוויר בלי יכולת לתקשר.
זה ממש מוזר..
בהסנפה של כמה פירורים (בקושי חצי שורה) זה נותן לי את האפקט הרצוי.. כלומר אני נהפך להיות ספידי נמרץ ועם ראש קל ובהיר מחשבה ואפילו עם תחושת אופוריה טובה.. ואני לא נסתם מבחינה תקשורתית.
יש מצב שאני לא על המינון הנכון? זה לא הגיוני שבהסנפה זה גורם לי רק לתחושות חיוביות, ובבליעה זה גורם לי לתחושות שליליות, זה ממש אפקט הפוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות ומופנמות עקב נטילת אטנט - תגובה
ד``ר עדי אדר25/05/2016שלום לך!
אין להסניף את התרופה!!!! חד משמעית.
לעתים תופעות שאתה מתאר, של התכנסות עלולות להופיע עם תכשירים אלו ויש לבחון עם הרופא המטפל איזו תרופתי בתחום של החלפת מינון או אף החלפת תכשיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכנסות ומופנמות..
אריק25/05/2016זה בגלל מינון ייתר או מינון נמוך מידיי?
ניסיתי לקחת 20 מ״ל גרם ו 10 מ״ל וגם 5 מ״ל ובכולם אני נהפך להיות ממש מכונס בתוך עצמי עד כדיי שאני מפחד לדבר בטבעיות עם אנשים!
זה לא עוזר! תמיד בדרך אורלית זה גורם לי לסתם תחושות שליליות.. אני נהפך להיות מנותק, ואוליי אפילו קצת חרדתי.
וגם באורלית הוא בכלל לא מעורר אותי, אלה מרדים.
בינתיים ניסיתי ריטלין ואטנט ששתיהם לא השפיעו בצורה חיובית עליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכנסות ומופנמות.. - תגובה
ד``ר עדי אדר25/05/2016שלום לך -
במקרה כזה בהחלט מומלץ לחזור לרופא המטפל לשקול חלופה תרופתית.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?