אבחון אצל נוירולוג להפרעת קשב לבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אצל נוירולוג להפרעת קשב לבני
    בבב
    18/05/2008

לעדי אדר שלום רב !
    בני הגדול ובני האמצעי מאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז ומקבלים ריטלין .
    הלכתי עם בני הקטן לנוירולוג בהמלצת הגננת לאבחון הפרעת קשב וריכוז. בני בן 6 וחודשיים
    ונמצא בגן חובה. הוא המליץ כרגע לא להתחיל עדיין עם ריטלין גם כי הוא קטן מבחינת הגיל
    וגם כי בני מאוד קטן לגילו מבחינת גובה ומשקל . קיימת גם איושה בלב ואנחנו במעקב אצל קרדיולוג. הוא המליץ לחזור אליו בעוד חצי שנה בערך ולעשות א.א.ג. לילד.
    כרגע עוד לא החלטנו אם בני יעלה לכיתה א או יישאר עוד שנה בגן .
    מה דעתך לגבי נתינת הריטלין לפני כיתה א או לחכות לעלייתו לבית ספר
    למה נועדה בדיקת ה א.א.ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לטפל בריטלין לפני גיל 6 שנים?

ד``ר עדי אדר
    19/05/2008

שלום לך!

אני כמובן לא יכול להמליץ על מתן ריטלין לילד שלא אבחנתי אך אני מבין שהוא אובחן על ידי נוירולוג .

ברמת העיקרון מותר לטפל בריטלין גם לפני גיל 6 שנים ויש מקום לטיפול זה בעיקר בילדים עם קווי התנהגות אימפולסיביים ואגרסיביים או עם קשיי ריכוז משמעותיים המפריעים להם לקראת עלייתם לכיתה א'.
    לגבי בדיקת א.א.ג לא ברורה לי הסיבה להפנייתו - יתכן ויש חשד להפרעה בשינה ולכן ביקשו לעשות בירור - צריך כמובן להפנות את השאלה לרופא שפנה את הילד לבדיקה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו