תגובה לרטלין 20 LA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרטלין 20 LA
    גילה
    01/05/2017

שלום רב. אני סובלת מבעיות קשב ומחרדות שמקשות עלי את התפקוד הן בביתת והן בעבודה. אני נוטלת מזה זמן רב ציפרלקס במינון של 15 מ"ג. את מינון הציפרלקס העלתי מ 10 מ"ג לפני כחודש. אני נוטלת הציפרלקס בכלל מעל 3 שנים ברצף. בהתייעצות עם הפסיכיאטר נתן לי ליטול רטלין 20 LA לאחר שדייוחתי שלפני כמה שנים נטלתי ועזר לי. אז נטלתי כחודשיים ושיפר התפקוד רק שאחרי חודשיים בגלל מות אבי היו לי דפיקות לב וזה הפריע. הפעם התחלתי ליטול . בסך הכל נטלתי 8 ימים. בבוקר מוקדם אומפרדקס ואחרי 1/2 שעה עם ארוחת בוקר נטלתי הרטלין ואת הציפרלקס בצהריים. ב 5 הימים הראשונים הרגשתי נהדר עם שיפור בתפקוד וממש הרגשתי מעולה למרות שלא ישנתי עמוק בכלל. הייתי מרוכזת, חשבתי בגדול הייתי מלאה רעיונות ויוזמות והייתי ממש פורחת ונינוחה ועם תקשורת טובה מאוד עם אנשים. ואז ביום השישי לנטילת הרטלין התחלתי לחוש רע בראש. חוסר מוטיבציה, כאילו תחושה של מוות, בלבול , לחץ, חוסר ריכוז, ועם בעיות בזכרון ,לחץ בצד שמאל בראש לפעמים לחץ בוושט, הפריע לי יותר קולות ברקע ורציתי להתבודד. לא תפקדתי בבית ובעבודה. התייעצתי עם הרופא ואמר שאני יכולה להפסיק או ליטול לסרוגין. עכשיו רק אחרי שבוע הפסקה אני מרגישה ברוך השם רגיל. לא מרוכזת אבל יור רגועה ופחות מבולבלת. מה אתם ממליצים לי לעשות. יכול להיות שאם אקח לסרוגין את התרופה זה יעזור? אולי בכלל שווה לנסות 10 LA. אני רוצה לחיות בטוב ולא לאבד את שמחת החיים ולחשוב מחשבות רעות. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לרטלין 20 LA

הוספת תגובה

• טיפול בריטלין 20 מ"ג LA

ד``ר עדי אדר
    12/05/2017

שלום לך!
    הגישה שלנו בפורום זה לא להמליץ על טיפול תרופתי פרטני אלא המלצות והסברים כלליים בתחום זה. טיפול תרופתי ספציפי צריך להתבצע על ידי הרופא המטפל המכיר את המטופל.
    נושא זה חשוב שבעתיים אם קיימים גם מרכיבים רגשיים "המסבכים" את התסמינים של הפרעת קשב.
    הערה כללית - ריטלין במינון 20 מ"ג הוא מינון מזערי שסביר להניח כי לא ישפיע על מבוגר ואף עלול לגרום לתחושת עייפות

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו