האם יש טעם לשנות מינון רטלין או להחליף תרופה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש טעם לשנות מינון רטלין או להחליף תרופה?
    רינת
    11/06/2017

שלום,
    כסטודנטית התחלתי לקחת לאחרונה (במרשם רופא קשב) רטלין.
    הקשיים מלווים אותי ביום יום אבל אני מתמודדת. לקראת המבחנים חשוב לי להיות ממוקדת ומרוכזת לכן לא חשוב לי שההשפעה תהייה ארוכה אבל שיהיו לי לפחות 3-4 שעות ביום של ריכוז מלא בתקופה זו.
    בהתחלה ניתן לי רטלין רגיל 20 מ"ג שמלבד תחושה של חשק לישון ואולי מעט רוגע לא ממש עזר לי להתרכז או להיות ממוקדת. ואז ניתן לי רטלין SR 20 מ"ג שהתגובה אליו היתה אותו דבר.

האם במצב כזה יש טעם להעלות מינון של רטלין רגיל ל- 25 מ"ג או ל- 30 מ"ג והאם זה יכול לשנות משהו (אני שוקלת סביב 50 ק"ג)? אם זה לא יכול לשנות האם יש אפשרויות אחרות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם להחליף מינוני ריטלין?

ד``ר עדי אדר
    12/06/2017

שלום לך -
    מבחינה עקרונית אנחנו לא ממליצים בפורום יעוץ תרופתי פרטני - זה תפקידו של הרופא המטפל המכיר את הנתונים השונים.
    כהערה כללית : את מטופלת כיום במינונים מאוד נמוכים ובהחלט יש מקום לפנות לרופא המטפל לבצע הערכה מחודשת.
    הערה - ריטלין 20 מ"ג שקול ל- מינון של 8 מ"כ פעמיים ביום של ריטלין קצר טווח ובוודאי שזה לא מנה יעילה למבוגרים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו