מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל מהפרעות קשב בלי אבחוןבן 2612/07/2017
שלום
אני בן 26 סטודנט.
אני מצייר את עצמי כאחד שבעל הפרעת קשב וריכוז בגלל המון סיבות למרות שאף פעם לא באמת עשיתי אבחון אמיתי (חוץ מאבחון דרך המכללה שכן קיבלתי בסוף הקלות להארכת זמן אבל שדיברתי פתוח עם המאבחנת לאחר מכן היא אמרה שהייתי על הגבול ולא ראתה בי כמקרה רציני)
אך אני אתן דוגמאות מהחיים:
1. אולי 5 פעמים בחודש אני שוכח לנעול את האוטו.
2. איבדתי 10 כרטיסי אשראי וארנקים בשנים האחרונות.
3. קשה לי לנהל שיחה רצופה מול אנשים ואני נתקע.
4. אנשים מדברים עליי וקשה לי לשמור על קשר עין בנוסף לזה שקשה לי לפעמים להבין מה אומרים לי ואני צריך שיחזרו פעם נוספת.
5. אין מצב כזה שאני לא מאחר לאנשהו. תמיד תמיד יוצא בדקה ה 90.
6. הולך תמיד לישון מאוחר ומושך את הלילה.
ויש עוד אינספור דברים זה היה על קצה המזלג..
אנשים קוראים לי פשוט עפיפון.
כעת בתקופת מבחנים אני שוב מוצא את עצמי לומד 4 שעות ביום אולי נטו מתוך יום שלם שאני בבית ומתעסק בדברים אחרים ולא שומר על רצף זמן למידה.
אני אומר את כל זה כי זה באמת נראה שאני סובל מהתופעה אבל רציתי לשאול מדוע ריטאלין לא עוזר לי ואפילו עושה יותר גרוע?
ניסיתי ריטאלין 10 מ"ג , ריטאלין SR 20 מג
וקונצרטה 18 מג וקונצרטה 54 מג. כולם עשו אותה השפעה וגרמו לי להתעסק בדברים אחרים אך יותר בלהט, זאת אומרת מוצא את עצמי פתאום מחפש דברים באינטרנט ומתעמק על זה ממש במקום דווקא להתעמק בלימודים. מה גם שזה עושה אותי חרמן ואני מוצא את עצמי מאונן בזמן הזה.
אני אציין שממוצע הציונים שלי טוב יחסית אבל מאמין שהיכולות שלי יכולות לבוא יותר לידי ביטוח בעיקר בחיים האמיתיים רק לא יודע אך להביא אותם לידי ביטוי.
מה הפיתרון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הפתרון?
ד``ר עדי אדר12/07/2017שלום לך!
הפתרון הוא לבצע אבחון מסודר ומעמיק כדי לבחון את מכלול הנושאים שאתה מעלה.
בהחלט חלק מהנושאים אשר אתה ציינת יכולים להיות חלק ממכלול התסמינים של הפרעת קשב ולכן חשוב לבחון את הנושא וכן נושאים נוספים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)


