מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשב וריכוז עם היפראקטיביותצליל03/10/2017
שלום, בני עבר איבחון מוקסו הפגישה האחרונה אצל הניאורולוגית היתה במרץ 2017 שבו לפי התוצאות ושאלון מורה הורה והאיבחון החליטה שיש לילד קשב וריכוז עם היפקטיביות ברמה גבוהה, עד היום ללא טיפול לפני שבוע ביקשתי מרשם הרופאה רשמה ריטלין, אבל לפני שבועיים במקביל הבן שלי התחיל עם עויות בפנים, לא ממש מיצמוץ מסביר שמגרד לו העין ואם פוקח סוגר זה עוזר, היום המורה צלצלה ואמרה שזה כבר מפחיד,,, אני החלטתי אחרי החג לתת כדור ודואגת שאולי זה רק יחמיר בגלל המצב הנוכחי .שאלתי כדאי לחכות לתור שנקבע לניאורולוגית או להתחיל טיפול אחרי החג? וגם ככה כמה ימים אחרי יש תור לרופאה, שככה אסביר איך היה עם הכדור, (מפחדת שזה לא משהו כמו תיסמונת טורט או דברים אחרים בתודה מראש,יש לציין הילד בן 7וחציכיתה ב'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל חודש אני רואה לא עונים לכותבים
צליל05/10/2017שלום אמנם רק אתמול שאלתי משהו אבל רואה שאין התייחסות לאנשים ששאלו לפני חודש, יש סיבה??. אגב אין לי איימיל,, (בעבר ענו ישר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדר מענה בפורום
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך....
חזרתי אתמול מטיול בחו"ל וביומיים הקרובים יהיהה מענה לכל השאלות....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז וטיקים
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך -
לפי התאור מדובר כנראה בטיק. (טוב שלא התחלתם טיפול תרופתי לפני כן כי אז התופעה הייתה מיוחסת לטיפול).
טיקים מהווים תופעה שכיחה ביותר בילדים, אין צורך לחשוש מכך ולעתים זה מופיע דווקא בתחילת שנה עקב המרכיב הרגשי הכרוך בהופעת טיקים ותחילת שנת לימודים.
בכל מקרה לא מדובר תסמונת טורט!
זוהי ההגדרה של תסמונת טורט :
הגדרה של תסמונת טורט – לפי DSM4
1. טיקים מוטורים מרובים וטיק ווקלי אחד או יותר במהלך המחלה (למרות שלא חייבים להופיע באותו זמן).
2. הטיקים מופיעים הרבה פעמים במשך היום למשך תקופה שמעל שנה. במהלך תקופה זו אין תקופה "נקייה" מטיקים לתקופה העולה על 3 חודשים. הטיקים משתנים בעוצמתם, מיקומם וחומרתם במהלך התקופה.
3. קיימת הפרעה משמעותית בתפקוד הסוציאלי והתפקודי.
4. התחלה לפני גיל 18 שנה.
5. ההפרעה לא קשורה לתרופות (פסיכוסטימולנטים כגון ריטלין)
תסמונת טורט קשורה לטיקים מעל שנה.
אני חושב שהכי נכון במצב כזה להמתין עם הטיפול ליעוץ הקרוב עם הנוירולוגית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?