אטנט\ וולבוטרין\ ריטלין-לא משפיע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטנט\ וולבוטרין\ ריטלין-לא משפיע
    שי
    22/11/2017

סטודנט, מאובחן, בן 25, משקל 65, תקין.

ניסיתי מגוון תרופות לטיפול בהפרעות קשב: וולבוטרין 150 ו300, רסיטל (off-label להפרעת קשב) וכמובן ריטלין, ואטנט(אדרל)
    המשותף לכל התרופות האלה: שהם עבדו לי רק בפעם הראשונה שנטלתי אותם, בפעם הראשונה שניסיתי הרגשתי מעולה (חוץ מריטלין, ארחיב בהמשך), מרוכז, מפוקס, יציב, תופעות לוואי 'סבילות'(קצת דופק מואץ ופה יבש) - אבל תמורה נהדרת , אני יודע שהתרופות האלה מתאימות לי כי הן עונות לי על קשת רחבה יותר של בעיות, בין השאר אפילו רגשיות וחברתיות (אני חברותי יותר בעקבותם ולא זומבי) - ביום השני שלקחתי(תקף לכל כדור)- הכדור לא השפיעה כלל- התמדתי בטיפול ולמעשה זה רק החמיר(הרגשתי יותר ויותר רע, ואי נוחות קשה בחזה, מעין סטרס, והרגשה כללית רגילה שזה לא משפיע)-העלנו\הורדנו מינון. לא פתר לצערנו את זה. הריטלין היחיד שבפעם הראשונה שנטלתי הרגשתי ממש ממש רע "עודף קשב" "שומע כל דבר""לא יכולתי להירדם במשך 48 שעות" והייתי על 10 מ"ג רגיל, דופק לב מוגבר(שללנו בעיה לבבית, איך קיימת נטייה לחרדה), לא לקחתי פעם שניה וישר החלפנו לאטנט. אז גם אם אמצא את המינון המתאים לו אני מאמין שגם הוא לא יפעל ביום השני וכן הלאה. ואז מה שקורה זה שאני צריך לקחת הפסקה של יומיים שלושה ולפעמים ארבעה כדי שאני יוכל לקחת את הכדור (כרגע על אטנט 20מ"ג) כדי לקבל את "הפיק" ולהרוויח יום אחד של תפקוד נורמלי ולחיות את החיים מחדש (כי אני מרגיש ישות אחרת, אני מקבל גישה במוח לדברים שלא היתה לי גישה אליהם, האוצר מילים שלי מתרחב, השליפה מהזיכרון היא פשוט פנומנלית, וורבליות, קצה הדיבור נעשה דיי מהיר קצת אבל אני מסתדר עם זה. לכן, אני חייב להבין למה כל כדור שניסיתי עובד רק בפעם הראשונה- ולאחר מכן מפסיק לעבוד ועושה יותר רע עם המשך השימוש(חוזר ואומר שניסיתי לעלות מינון) - ואני חייב אהשפעה רציפה וקבועה- אני סטודנט ואני לא לומד יום או יומיים בשבוע, ויתרה מזאת, הכדור למעשה עוזר לי להנות יותר מהחיים ולחוות אושר, כי עד לפני הכרת התרופות הללו, היה לי מאוד קשה לחוות הנאה מדברים שבעבר כן נהנתי בהם והיום לא, אז הכדור הזה הוא בגדר "קביים נפשיים" עבורי. דעתך

אגב. מה דעתך על שימוש בחוסם בטא בשם "פרולול" כדי לנטרל את דופק לב המואץ במהלך השימוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עמידות לטיפול תרופתי

ד``ר עדי אדר
    03/12/2017

שלום לך
    אכן תיאור מפורט!
    במצב כזה רצוי קודם לוודא שאכן האבחון בדק ושלל גורמים נוספים הקיימם באבחנה המבדלת ואשר עלולים להפריע לטיפול התרופתי.
    התופעה של התפתחות עמידות חלקית לתכישירי םאלו מוכרת אם כי בדרך כלל לא כל כך בולטת כמתואר על ידך.
    במדיה ואין גורמי רקע נוספים (חרדה, דיכאון )יש לבחון עם הרופא המטפל שלך אפשרויות טיפוליות נוספות - קיימים תכשירים נוספים כגון כפוקלין, ויואנס, סטרטרה ואף פרוויגיל. עם זאת נושא זה יש לבחון מול הרופא המטפל (בפורום אנחנו לא מייעצים טיפול תרופתי אינדיבידואלי.
    אין לי ניסיון בשימוש בחוסמי בטא לטיפול בדופק מהיר במצבים כאלה - תופעה זו נוטה בדרך כלל להתמתן עם שימוש רציף וטמתמשך בתרופת שהוזכרו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו