הקשר בין טיפול הורמוני כושל לADD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין טיפול הורמוני כושל לADD
    יקיר
    21/05/2008

שלום
    האם ידוע לכם אם יש קשר בין טיפול בטסטוסטרון עכב התפתחות גדילה לADD הפרעות קשב ???
    (ולא להגיד סתם לא ) אם תוכלו לנמק למה לא או למה כן ???
    תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADHD

ד``ר עדי אדר
    24/05/2008

שלום!

לא ידוע לי על קשר בין טיפול הורמונלי לבין הפרעת קשב

יש להדגיש שתי נקודות עיקריות :
    הפרעת קשב באה לידי ביטוי בגיל צעיר מאוד, עד גיל 7 שנים ולכן הפרעה זו מתפתחת לפני טיפול הורמונלי אפשרי.
    שנית, המנגנון המקובל להופעת ההפרעה קשור למוליכים עצביים מוחיים ולא להפרעה הורמונאלית.
    עם זאת יש לציין כי עודף טסטוסטרון יכול לגרום להתנהגות אלימה, פעלתנית אבל הביטויים והתסמינים שוני ם מהפרעת הקשב הקלסית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADD

יקיר
    25/05/2008

אין לי היפר אקטיביות ואני לא אלים יש לי הפרעות קשב וריכוז שהחלו לאחר טיפול הורמונאלי שלפי דעתי לאחר הפסקת ההורמונים כל זה התחיל
    ראיתי כבר כמה פעמים בערוצי המדע שבתהליך ההתבגרות המוח עושה חיוות מחדש של הקשרים המוחיים
    אז יש קשר או אין ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADD

ד``ר עדי אדר
    27/05/2008

שלום לך!

הפרעת קשב בהגדרתה הקלסית היא הפרעה שתחילתה בילדות ולא בגיל ההתבגרות.

גיל ההתבגרות עצמו מהווה תקופה סוערת מלווה תהפוכות רגשיות ויתכנו הפרעות קשב שמקורן בחרדה, דיכאון ועוד.

גם חוסר איזו הורמונלי יכול לגרום להפרעות קשב משניות.

לכן, הפרעת קשב ראשונית - ADD - לא קשורה לנושא שהזכרת. עם זאת אין לשלול הפרעות קשב על רקע משני רגשי, חוסר איזון הורמונלי ועוד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??????

יקיר
    26/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו