ריטלין, קונצרטה, אטנט ובעיות בלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין, קונצרטה, אטנט ובעיות בלב
    מיכל35
    15/05/2018

שלום, לפני מספר חודשים התחלתי לקחת ריטלין, והכדור הזה שינה לי את החיים. לצערי הוא גם גרם לי לתופעות לוואי של דפיקות לב מאוד חזקות ולחץ בחזה. החלפתי לקונצרטה בעצת הרופא, אבל אותן תופעות ממשיכות לקרות. הוא רוצה להחליף לי לאטנט, אבל לפי מה שאני קוראת אני רואה שיש לו אותן תופעות לוואי ואפילו יותר בעניין של לחץ בחזה ודפיקות לב. עשו לי צילום לב ואקג לפני מספר שבועות בעקבות תלונות שלי על דפיקות לב ולחץ והכל היה נראה תקין. כרגע הלחץ בחזה קורה בעיקר אחרי שכיבה (לא לחץ מאסיבי שאי אפשר לעמוד בו) ודפיקות הלב באקראיות, לעיתים אחרי מאמץ פיזי, בשכיבה או אפילו כשהתרופה מפסיקה להשפיע (אחרי 12 שעות).
    השאלות שלי: 1. האם אפשרי להמשיך עם קונצרטה למרות הלחץ בחזה וזה יכול לעבור אחרי תקופת הסתגלות, או שזה אומר שזה מזיק ללב וצריך להחליף תרופה?
    2. האם אטנט באמת יכול להיות פתרון יעיל ושווה לנסות אותו, או לנסות לבקש ויואנס או פוקלין? (כרגע מחכים לאישור משרד הבריאות לאטנט)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסיף גם

מיכל35
    15/05/2018

שאני מטופלת באלטרוקסין וכרגע יציבה מבחינת בלוטת התריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אחרונה...

מיכל35
    15/05/2018

התרופות במינון נמוך. ריטלין התחלתי ב-10 ועברתי ל-20, קונצרטה - 27 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשירי ריטלין וטכיקרדיה

ד``ר עדי אדר
    28/05/2018

שלום לך
    כל תכשירי הריטלין עלולים לגרום לדופק מהיר - טכיקרדיה.
    בדרך כלל מדבור בתופעה שנמשכת דקות ספורות ולא כרוכה בסיכון משמעותי.
    רצוי במקרה כזה לעלות בהדרגה במינון התרופה.
    יתכן ואטנט יגרום פחות תופעה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו