קונצרטה וצעקנות לילדה בת 15

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה וצעקנות לילדה בת 15
    ענת
    17/05/2018

ביתי בת 15 מאובחנת כסובלת מ ADD. היא נוטלת קונצרטה זו שנה שניה. כאשר היא ללא התרופה היא "כמעופפת" ואינה שמה לב לנעשה סביבה. אך, כאשר הינה נוטלת את התרופה יכולותיה הלימודיות והמיקוד המחשבתי שלה משתנה ללא הכר וכך גם ציוניה והישגייה הלימודיים (אשר גרמו למוריה לא להאמין לשינוי שחל בה ולחשוב שהיא מעתיקה או משקרת... לצערי הרב). אך לצד כל היתרונות של הטיפול התרופתי ישנם תופעות אשר גורמות לאופיה של ביתי להשתנות כאשר היא תחת השפעת הכדור, לדוגמא: חוסר תיאבון מוחלט!, התמקדות והתמסרות טוטאלית ללימודים ולציונים (גם כאשר היא חוזרת הביתה מהלימודים, היא מנצלת כל רגע שהיא תחת השפעת הכדור ללמידה) וכן היא מרבה לענות בצעקנות!!! בעיקר כאשר מדובר בנושא לימודים. דבר זה יוצר התנגחויות רבות עם המחנכת החדשה שהגיעה לכתה (זו שנת העבודה הראשונה שלה כמורה) לדוגמא: שבוע שעבר הייתה פעילות חוויתית בביהס ולמחרת מבחן גדול במדעים. ביתי בחרה שלא ללכת אלא ללמוד למבחן הקשה (כי היא רואה בביהס מקום ללמידה בלבד) למחרת המורה כעסה מאוד והחליטה להוריד לה ציון בתעודה באחד המקצועות שהיא מלמדת אותה. ביתי כעסה מאוד וניסתה לדבר איתה וכשזה לא הלך היא צעקה על המורה שאין זה הוגן להוריד ציון שעבדתי עליו רבות. כמובן שביתי מייד התקשרה לשתף אותי באירוע. ולאחר מספר דקות קיבלתי הודעה מהמורה שאני מוזמנת לשיחה אצל המנהלת.
    שאלתי האם ישנו קשר ישיר בין נטילת התרופה (קונצרטה במינון 37 מג) לבין צעקנות. והאם ישנה דרך לטפל בזה.
    ביתי אינה מוכנה בשום פנים לוותר על התרופה למרות שהיא יוצרת אצלה חוסר תיאבון מוחלט עד הערב וביתי מאוד רזה עד גבול תת-משקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונצרטה וצעקנות....

ד``ר עדי אדר
    28/05/2018

שלום לך!
    אכן תיאור מאוד מעניין של תפקוד בהשפעת קונצרטה !
    אני חושב שבמקרה כזה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה כלומר ההשפעה החיובית של הטיפול על הילדה ועל השגיה.מבלי להיות מעורה לחלוטין בפרטי המקרה שאת מתארת נשמע לי התנהלותה של המורה מעט תמוהה....
    בכל מקרה מומלץ לנהל שיחה עם הצוות החינוכי שיפרגנו ויעודד אותה ובוודאי לא להתעמת איתה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לשלב טיפול פסיכולוגי CBT \ אימון ADD

לא רופא
    29/05/2018

אני לא רופא אבל מידע שיש לי על הנושא:

א. יש לוודא עם פסיכיאטר שמדובר בהפרעת קשב ולא בתופעה אחרת עם תסמינים דומים (דיכאון OCD וכו).

ב. לעבור עם פסיכיאטר תהליך התאמת תרופה ומינון - יכול לקחת כמה מפגשים.

ג. אדם שהתרגל להתנהגות מופרעת קשב צריך כלים לווסת את עצמו, התרופה מנטרלת רק את אפקט המוסחות.

שימי לב לא מדובר על טיפול דינמי בשיחות אלא טיפול הישגי ובר יעדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו