בן שנתיים וחצי- התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי- התייעצות
    יעל
    28/05/2018

שלום,
    אבקש להתייעץ לגבי בני בן השנתיים וחצי:
    היה תינוק נוח יחסית, ישן לילה שלם עד גיל 7-8 ח' בערך. מתמודד עם אלרגיה לחלב המתבטאת בהקאות (תבחיני עור שליליים) + אטופיק דרמטיטיס שמוחש מאד בתקופות מסוימות.
    מאז שפסק לישון ברציפות הלילות הפכו לסיוט. נהג להתעורר כ4 פעמים בלילה לעיתים לקבלת בקבוק (סירב בעקשנות לקחת מוצץ ולא היה לו חפץ מעבר או "שמיכי" שירגיע אותו).
    ספגנו את העניין בשקט תוך מחשבה שהזמן יעשה את שלו.
    רק לפני 3 ח' לערך הצלחנו להפסיק את בקבוקי הנוטרימיגן (בשל האלרגיה) בלילה והם הוחלפו במים. זה עדיין אותה משמעות של קימה אך לפחות ללא אוכל.
    פנינו ליועצת שינה בהיותו בן 2 ו-3 חודשים. זו הציעה לנו לרכוש שער בטיחות ולהתקין אותו בפתח חדרו ולמנוע ממנו פיסית לצאת מהחדר (ישן במיטת מעבר). לא הייתי מסוגלת לעשות זאת ולהפוך את חדרו ל"אורוות סוסים סגורה". פחדתי מאד שזה יגרום לו נזק קשה. לכן לא יישמנו דבר לאור הגישה הנוקשה מאד לטעמנו.
    עם זאת, מאז שהיינו אצלה כנראה משהו בגישה ובהחלטיות שלנו כלפיו נהיה אסרטיבי יותר והוא הבין שהחגיגה תיפסק. אכן היו לילות ספורים של שינה רציפה אך מהר מאד זה נגמר.
    יש לציין כי ילד זה הוא הקטן במשפחתנו ויש לנו עוד 2 ילדים בני ארבע וחצי ושש וחצי.
    בקיצור, הלילות שלנו הם לא לילות, אנחנו סובלים והוא סובל. הוא לא יודע אפילו מה הוא רוצה כשהוא מתעורר, לפעמים בוכה שרוצה מים ולפעמים פשוט מגיע לחדרנו. כמובן שמוחזר בחזרה למיטתו וכך קורה מס' פעמים בלילה, כמעט כל לילה. הוא קם סופית בין 5-6 בבוקר, מגיע לחדרנו, ואנו כמובן מותשים אחרי לילה של שינה טרופה, בלי כוחות ובלי אנרגיות לקום ולהתארגן לעבודה. עושים הכל על אוטומט.
    בעיה נוספת טמונה בטמפרמנט שלו: יש לו אובססיה מטורפת לפלאפונים. כאשר הוא מגיע לחדרנו לפנות בוקר ולפעמים גם באמצע הלילה, הוא ישר בא לניידים שלנו שנמצאים בהטענה. העלנו אותם גבוה, אז הוא פתר את הבעיה והביא שרפרף כדי לקחת אותם. אם לוקחים לו את הנייד אז מתחילות צרחות שלא נגמרות. בנוסף, הוא ילד שהורס פיסית משחקים, קורע דפים מספרים, עומד על קופסאות של משחקי קופסא שנהרסים. הרס לבעלי לא אחת את הנייד. מסוגל לאכול ואז פתאום להעיף את הכפית או המזלג עם האוכל על הקיר... צייר מס' פעמים על הקיר ועל הריצפה.
    השיא היה- כשנתתי לו לראות במחשב שירים ועזבתי אותו לכמה דקות- הוא בא אלי עם מקשים מהמקלדת שתלש!!! הוא עושה לנו דברים שאף ילד לא עשה לנו ואנו לא יודעים איך "לאכול" אותם.
    כאשר אני מנסה לקרוא לו סיפור, מהר מאד הוא מתחיל לזוז, לקחת במקביל ספר אחר ולדפדף בו או לקום. קשה לקרוא לו סיפור שלם אך זה אפשרי אם אני מתעקשת שלא יקום. הוא אוהב פאזלים (אך מתקשה בהרכבתם באופן עצמאי, גם כאלה עם 6 חלקים), משחקי קוביות, לצייר ולגזור.
    לשבת מול הטלויזיה או המחשב- דבר שאני מציעה כאשר נגמר לי כבר הכח- כמעט ולא קורה כי אין לו סבלנות.
    אם דקה או שתיים אני משאירה אותו לבד בחדר כלשהו, ישר אני נלחצת כי אני יודעת שהוא יעשה משהו שאסור / יהרוס משהו.
    בשורה התחתונה, הוא מפעיל אותנו ביום ובלילה. כל הזמן.
    במעון דווקא מספרים שהוא קשוב מאד לפעילויות, ערני, משתתף, יושב יפה במפגשים. אלים לעיתים. הקושי לשבת הוא בעיקר בבית. נתתי דוגמאות לטמפרמנט הסוער...
    ממש חשוב לי שיעלה בספטמבר לגן עירייה ראשון כשהוא רגוע יותר, ביום ובלילה.
    האם להערכתך הכיוון הוא הפרעות קשב וריכוז? ניתן לאבחן בגיל כזה?
    תודה מראש על ההכוונה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי- התייעצות

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים עם טמפרמנט סוער

ד``ר עדי אדר
    28/05/2018

שלום לך
    תודה על התיאור המפורט.
    אכן מה שאת מתארת הוא ילד צעיר עם טמפרמנט סוער. התנהגות כזו בגיל שלו מוכר בהגדרה : Terrible twos והכוונה להתנהגות סוערת הכוללת התקפי זעם במצבי תסכול המופיע בילדים בגיל שנתיים שלוש.
    מומלץ להתיעץ עם פסיכולגית התפתחותית ואף רצוי לעשות זאת במסגרת יחידה לגיל הרך - אלו יחידות הקיימות במספר בתי חולים ומכונים לאבחון קשיים תפקודיים התהגותיים בילדים מתחת לגיל 6 שנים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו