כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץ
    אייל
    30/05/2018

שלום,
    אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמעט חודשיים.....

ד``ר עדי אדר
    07/07/2018

שלום לך –

מתן התחלתי של 30 מג אטנט הוא בהחלט גבוה ועלול לגרום לתופעות לוואי.
    מומלץ להתחיל בהדרגה במינונים נמוכים ולעלות בהדרגה.
    אגב, בהחלט ניתן לתת תרופה זו גם פעמיים ביום.

בברכה,
    דר' עדי אדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו