אבחון - לאן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון - לאן?
    ליטב
    27/05/2008

שלום. הבנתי שלאבחון קשב וריכוז יש לפנות לנוירולוג או פסיכולוג, הייתי דרך מכבי באבחון אצל פסיכיאטרית ילדים, שעה ישבנו ההורים איתה, שעה הילד, היא שלחה אותו לשעתיים לפסיכולוגית, היה גם שאלון מקדים שהבאנו מהגן (אז, היום הוא בכיתה א'). טובה ניסינו ולא הצליח, והשאלה שלי אם זה מספיק לאבחון, הבעיה שהוא לא מוכן לשתף פעולה באבחון דידקטי שניסינו לאחרונה, אני לא יודעת מה יתן את התמונה המלאה אם הקשיים באים מקשיי למידה, אין ספק שגם יש עניין רגשי (שמטופל), וקיים גם קושי רב מאוד להתרכז, עד כדי כך שהוא לא מצליח ללמוד, ההיפר שלו מאופיין בהתכנסות פנימה, בעבודה שקטה עם עצמו בגזירה למשל, שזה גם סוג של בריחה.
    מי ייתן לי את התמונה המפורטת והמלאה? אודה מאוד מאוד על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון - לאן?

הוספת תגובה

• אבחון לאן? למי? מתי?.....

ד``ר עדי אדר
    27/05/2008

שלום לך!

לצורך ביצוע אבחון אין צורך לבצע מבחן טובה. ניתן להגיע לאבחנה גם ללא אבחון טובה!

אבחון דידקטי נועד לאבחון לקויות למידה ולא הפרעות קשב וריכוז.

לכן סביר להניח כי הפסיכיאטרית השלימה אבחון אשר מתבסס על נתונים שונים.
    ציינת שההיפר שלו מתבטא בהתכנסות פנימה וכו'... אין דבר כזה..... זה לא ביטויים של "היפר".

ועוד הערה על אבחון דידקטי – בד"כ ניתן להמתין עד ביצוע אבחון זה לסוף כיתה ב'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו