מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע להשכלה גבוההDaniel11/01/2019
אני בעל add מאובחן.. לא היפר אבל עפיפון בכיתה בחומר הנלמד, וקורא כל דבר הרבה פעמים עד שמבין , ולרוב לא מבין אם החומר הוא קשה כמו מתמטיקה. בעבר השלמתי בגרויות סיימתי ממוצע 95 אקסטרני(במתמטיקה הצטיינתי בכיתה חח) . צרכתי ריטלין ואיתו פשוט הבנתי הכל סוג של איינשטיין.
עכשיו אני תוהה אם להיכנס ללמוד השכלה גבוהה עם ריטלין או לוותר ולא ללמוד, כי אני לא רוצה לחזור לתופעות לוואי (עצבים שזה עושה בתום ההשפעה) גם התחזקתי מאז קצת בדת ואני מרגיש גם שהריטלין קודם כל מוריד ברמה הרוחנית כי אתה בהשפעת סם, וגם בנוסף זה סוג של רמאות וזה לא פתר לי את הבעיה מהשורש כמו שלצורך העניין מישהו עושה ניתוח ואין לו משקפיים יותר. גם הרי זה ברור שאני לא אצרוך ריטלין כל החיים, וזה דבר זמני.. בכל אופן אני אובד עצות ואם לא אמצע טיפול הומופאתי אני ככל הנראה לא אחזור ללמוד נראלי, וגם מה יהיה בעתיד שאפסיק לצרוך אותו ואתקשה בריבוי משימות ובקליטת החומר בעבודה ועוד.. בכל אופן הריטלין נראה לי כמו סוג של אשליה שלא פותרת את המצב מהשורש (מניסיון בעבר שצרכתי שנתיים שהשלמתי בגרויות). אשמח לתשובה כנה ואובייקטיבית תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להשכלה גבוה
ד``ר עדי אדר27/01/2019שלום לך
מספר הערות - לא צורכי ם ריטלין אלא מטופלים בריטלין. זאת תרופה כמו כל תרופה - אתה לא צורך אקמול אלא מטופל באקמול.
לא ברור לי מה הכוונה שלך בתשובה כנה שלי? ניסוח מעט מוזר...
מה הכוונה אשליה? - תרופה אמורה לסייע. לפי הגיון זה גם אין להשתמש באקמול. תרופה לעתים מרפאת במצב מסוים ולעתים מקלה עליו וזה בסדר גמור.
אני ממליץ שתיגש לרופא המטפל כדי לסכם איתו את הנושא כאשר במידה ואכן יש לך הפרעת קשב מומלץ לשקול טיפול תרופתי העשוי לעזור לך בתחומים תפקודיים שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?