מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסטוריה רפואיתנוני23/09/2019
במסגרת עבודתי הציבורית בהתנדבות כאיש תקשורת אני מקבל פניות ושאלות אותם אני מנתב לאותם גורמים שיכולים לסייע . נשאלתי כך : הורים הגיעו לרופא פסיכיאטר עבור בתם בת ה 8 עקב בעיות קשב וריכוז וחרדה חברתית . מאחר והם עברו קופת חולים הרופא שפגשו זה להם פגישה ראשונה איתו. ההוריםהגיעו עם כל הניירת הרפואית כולל אבחונים קודמים של הפסיכאטרית ותוצאות בדיקה של מכון עבור טובה +מוקסו. הרופא סירב לעיין בחומרים ובהיסטוריה הרפואית למרות הבקשה של ההורים . דחה את ההורים לעוד מפגש בעוד 3 חודשים ולעת עתה לילד אין שום טיפול אשר הומלץ לו בעבר (נטילת ריטלין מתאים). האם כך ראוי לאבחן ולהתעלם מכל ההסטוריה של מספר שנים? האם נכון וראוי לפנות לממונים הרפואים אודות המקרה הנ"ל ? תודה מראש על דעתך המקצועית והכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטוריה רפואית
ד``ר עדי אדר11/10/2019שלום לך
אני ל לא חושב שזה הפורום המתאים לליבון בעיות כאלו.
באופן עקרוני איני נוהג להעביר ביקורת על אנשי מקצוע אחרים ובוודאי שאין זה מן הראוי לפני שמקבלים את מלוא הנתונים.
אני חושב שאם משפחה חושבת שנגרם לה נזק או יש להם תחושת חוסר נוחות מהתנהלות של איש צוות רפואי עליהם לפנות לגורמים המתאימים בקופה ולהתלונן.
איניזאת מוצא לנכון לחוות את דעתי עת הנושא שהצגתם מהסיבות עם שמניתי לעייל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,למרות שאני לא מסכים
נוני22/10/2019ד"ר עדי אני מודה לך על שטרחת והשבת לי. אני לא מסכים עם התשובה אבל אני יכול להבין את עמדתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטוריה רפואית
ד``ר עדי אדר10/11/2019שלום נוני -
קשה לעונת על שאלה כזו כי לאמת ולנתונים יש לפחות שני צדדים.
בהחלט ייתכן כי הגירסה שהיינו מקבלים מהרופא הייתה שונה בתכלית.
מבלי להתייחס למקרה הזה באופן ספציפי ברור כי על כל רופא לדרוש ולעיין בחומר רפואי קודם וכמובן להמליץ על טיפול כזה או אחר על פי שיקול דעתו.
עם זאת איני חושב כי אני מסוגל לשפוט (וגם איני חושב שזה תפקידי בפורום זה) את תהליך קבלת ההחלטות של הרופא.
אני חושב שמין הראוי היה לקבל גם את תגובתו של הרופא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזהירות המתבקשת..
נוני10/11/2019ד"ר עדי , אכתוב בזהירות המתבקשת שבצעתי פניה לטיפול פרטי וכאשר שאלתי לגבי ההסטוריה הרפואית מהעבר התשובה הייתה חיובית . אני סבור שהבנת שכאשר כתבתי את הפוסט זה היה לאחר בדיקה מקדמית . צר לי על האיש שעושה את עבודתו בגוף ציבורי ,רמייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)


