הסטוריה רפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסטוריה רפואית
    נוני
    23/09/2019

במסגרת עבודתי הציבורית בהתנדבות כאיש תקשורת אני מקבל פניות ושאלות אותם אני מנתב לאותם גורמים שיכולים לסייע . נשאלתי כך : הורים הגיעו לרופא פסיכיאטר עבור בתם בת ה 8 עקב בעיות קשב וריכוז וחרדה חברתית . מאחר והם עברו קופת חולים הרופא שפגשו זה להם פגישה ראשונה איתו. ההוריםהגיעו עם כל הניירת הרפואית כולל אבחונים קודמים של הפסיכאטרית ותוצאות בדיקה של מכון עבור טובה +מוקסו. הרופא סירב לעיין בחומרים ובהיסטוריה הרפואית למרות הבקשה של ההורים . דחה את ההורים לעוד מפגש בעוד 3 חודשים ולעת עתה לילד אין שום טיפול אשר הומלץ לו בעבר (נטילת ריטלין מתאים). האם כך ראוי לאבחן ולהתעלם מכל ההסטוריה של מספר שנים? האם נכון וראוי לפנות לממונים הרפואים אודות המקרה הנ"ל ? תודה מראש על דעתך המקצועית והכנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסטוריה רפואית

הוספת תגובה

• הסטוריה רפואית

ד``ר עדי אדר
    11/10/2019

שלום לך
    אני ל לא חושב שזה הפורום המתאים לליבון בעיות כאלו.
    באופן עקרוני איני נוהג להעביר ביקורת על אנשי מקצוע אחרים ובוודאי שאין זה מן הראוי לפני שמקבלים את מלוא הנתונים.

אני חושב שאם משפחה חושבת שנגרם לה נזק או יש להם תחושת חוסר נוחות מהתנהלות של איש צוות רפואי עליהם לפנות לגורמים המתאימים בקופה ולהתלונן.
    איניזאת מוצא לנכון לחוות את דעתי עת הנושא שהצגתם מהסיבות עם שמניתי לעייל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,למרות שאני לא מסכים

נוני
    22/10/2019

ד"ר עדי אני מודה לך על שטרחת והשבת לי. אני לא מסכים עם התשובה אבל אני יכול להבין את עמדתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה רפואית

ד``ר עדי אדר
    10/11/2019

שלום נוני -
    קשה לעונת על שאלה כזו כי לאמת ולנתונים יש לפחות שני צדדים.
    בהחלט ייתכן כי הגירסה שהיינו מקבלים מהרופא הייתה שונה בתכלית.
    מבלי להתייחס למקרה הזה באופן ספציפי ברור כי על כל רופא לדרוש ולעיין בחומר רפואי קודם וכמובן להמליץ על טיפול כזה או אחר על פי שיקול דעתו.

עם זאת איני חושב כי אני מסוגל לשפוט (וגם איני חושב שזה תפקידי בפורום זה) את תהליך קבלת ההחלטות של הרופא.
    אני חושב שמין הראוי היה לקבל גם את תגובתו של הרופא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזהירות המתבקשת..

נוני
    10/11/2019

ד"ר עדי , אכתוב בזהירות המתבקשת שבצעתי פניה לטיפול פרטי וכאשר שאלתי לגבי ההסטוריה הרפואית מהעבר התשובה הייתה חיובית . אני סבור שהבנת שכאשר כתבתי את הפוסט זה היה לאחר בדיקה מקדמית . צר לי על האיש שעושה את עבודתו בגוף ציבורי ,רמייה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו