מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשה וריכוז ואטנטמיכל19/01/2020
שלום,
אני בת 37. הרבה שנים סובלת מעייפות קשה עקב הפרעת שינה שאין לה טיפול, וסובלת גם כן מבעיות ריכוז קשות. הבעיה היא שלא ניתן לדעת האם זאת הפרעת קשב אמיתית או שחוסר הריכוז הוא בגלל העייפות... בבית ספר היו ציונים טובים אבל גם קושי להתרכז שהיה ברמה יותר טובה, וגם אז היתה שינה לא איכותית.
נתנו לי בעבר ריטלין לנסות להעלות את האנרגיה דווקא, אבל זה עשה לי יותר מידי תופעות לוואי. כרגע הרופא אמר לי לבוא אליו אם ארצה לנסות אטנט או וויאנס.
רציתי בבקשה לברר: מהן הסיכונים של לקיחת אטנט למשך שנים במידה ואין לי באמת הפרעת קשב קלאסית? והאם במקרה כזה אחרי תקופה קצרה גם יהיה ניתן לראות שהתרופה כבר לא עוזרת ולהסיק לגבי זה כי אם זאת הפרעת קשב התרופה תעזור באותה מידה פחות או יותר למשך שנים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וטיפול בסטימולנטים
ד``ר עדי אדר12/02/2020שלום מיכל -
השאלה שלך מתחלקת לשניים – האם קשיי הריכוז שלך הם לא בעצם ביטוי לעייפות כרונית ו מה המשמעות לטווח ארוך של נטיל ממריצים.
השאלה הראשונה היא בעלת משמעות רבה כי ברור שעייפות כרונית גורמת לקשיי ריכוז ולכן חשוב לאבחן את מוקד העייפות ולנסות לטפל בה כי הסיוי הצלחת טיפול תרופתי בממריצים למינהן תהיה חלקית.
בהנחה שאין גורמי רקע (הפרעות רגשיות, לחץ דם ועודו) הרי ניתן להשתמש בממריצים לפרקי זמן ממושכים.
יש לציין כי עצם התגובה לממריצים לא מהווה משום אבחנה לקיומה של הפרעת קשב וקיימת נטייה לירידה בעוצמת השפעת התרופה במתן סדיר ממושך –כלומר ייתכן ויהיה צורך אחרי תוקפת שימוש להעלות את המינון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?