מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אטנט - מינון ותופעות לוואיגל06/02/2020
שלום,
אני בת 29 -מטופלת כבר חודשיים באטנט 20 מ"ג ליום (לפני כן- טופלתי בריטלין LA -60 מ"ג).
ויש לי מס' שאלות:
1.האטנט משפיע מצויין אך לצערי רק ל6 שעות בערך, ואני נמצאת בתקופת מבחנים מאוד חשובה.
האם ניתן לקחת באותו יום כדור\ פחות מכדור נוסף, ואם כן- לאחר כמה שעות?
בדיקות דם בטווח הנורמה, ללא חסרים תזונתיים.
2. חודש לאחר תחילת הטיפול באטנט התחלתי לחוש תחושת עקצוץ בכל הגוף למשך שבוע- לא מלווה בפריחה, שחלפה והוחלפה בטוויצ'ים קטנים ולא מכאיבים בעיקר בשרירי הרגליים.
ראיתי שתופעות לוואי כאלו מצויינות בעלון של התרופה, אך האם הן יכולות להתרחש גם לאחר חודש?
ייתכן שמדובר בהתייבשות כתוצאה מהכדור (גרה בסביבה יבשה) או מלחץ לפני הבחינות? או שעליי להגיע לבדיקה נוירולוגית?
מציינת שתופעות הלוואי (במידה ומדובר בת. לוואי) לא כל כך מפריעות לי, אלא הספק אם מדובר באיזשהו תסמין נוירולוגי חשוד.
מלבד מה שציינתי הכל בסדר- ש"מ, ראייה, מחשבה וכ'ו.
תודה רבה וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטנט - תופעות לוואי
ד``ר עדי אדר24/02/2020גל שלום-
אמנם התשובה נשלחת באיחור אך עקרונית רצוי בשאלה של טיפול פרטני להתייעץ עם הרופא המטפל.
ברמת העיקרון המינון המקסימלי של אטנט ליממה הוא 30 מ"ג וניתן לקחת תוספת אטנט 10 מ"ג אחרי 6-7 שעות.
לגבי תופעת העקצוץ שציינת לא ברור האם יש לזה קשר לתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?