אטנט - מינון ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטנט - מינון ותופעות לוואי
    גל
    06/02/2020

שלום,
    אני בת 29 -מטופלת כבר חודשיים באטנט 20 מ"ג ליום (לפני כן- טופלתי בריטלין LA -60 מ"ג).
    ויש לי מס' שאלות:
    1.האטנט משפיע מצויין אך לצערי רק ל6 שעות בערך, ואני נמצאת בתקופת מבחנים מאוד חשובה.
    האם ניתן לקחת באותו יום כדור\ פחות מכדור נוסף, ואם כן- לאחר כמה שעות?
    בדיקות דם בטווח הנורמה, ללא חסרים תזונתיים.
    2. חודש לאחר תחילת הטיפול באטנט התחלתי לחוש תחושת עקצוץ בכל הגוף למשך שבוע- לא מלווה בפריחה, שחלפה והוחלפה בטוויצ'ים קטנים ולא מכאיבים בעיקר בשרירי הרגליים.
    ראיתי שתופעות לוואי כאלו מצויינות בעלון של התרופה, אך האם הן יכולות להתרחש גם לאחר חודש?
    ייתכן שמדובר בהתייבשות כתוצאה מהכדור (גרה בסביבה יבשה) או מלחץ לפני הבחינות? או שעליי להגיע לבדיקה נוירולוגית?
    מציינת שתופעות הלוואי (במידה ומדובר בת. לוואי) לא כל כך מפריעות לי, אלא הספק אם מדובר באיזשהו תסמין נוירולוגי חשוד.
    מלבד מה שציינתי הכל בסדר- ש"מ, ראייה, מחשבה וכ'ו.

תודה רבה וסוף שבוע נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אטנט - תופעות לוואי

ד``ר עדי אדר
    24/02/2020

גל שלום-
    אמנם התשובה נשלחת באיחור אך עקרונית רצוי בשאלה של טיפול פרטני להתייעץ עם הרופא המטפל.
    ברמת העיקרון המינון המקסימלי של אטנט ליממה הוא 30 מ"ג וניתן לקחת תוספת אטנט 10 מ"ג אחרי 6-7 שעות.
    לגבי תופעת העקצוץ שציינת לא ברור האם יש לזה קשר לתרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו