שאלות לגבי ריטלין la

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי ריטלין la
    אמא מודאגת
    12/04/2020

שלום,יש לי ילד בן 8.5 והוא אובחן עם בעיות קשב וריכוז ו odd. התחלנו עם ריטלין la במינון 10 מ"ג.
    1. הילד לא רוצה בשום פנים ואופן לבלוע את התרופה. האם ניתן לשים לו את התרופה בשוקו/ במיץ?
    2. האם התרופה היא רק לפרק זמן קצר ביום ואחר כך מתפוגגת ולא משאירה כלום בגוף?
    3. האם יש צורך להתרגל לתרופה כדי למנוע את התופעות לוואי שלה?
    4. קראתי שהתרופה יכולה להשפיע על רצון להתאבדויות וכדומה. האם זה נכון?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי ריטלין la

הוספת תגובה

• שאלות לגבי ריטלין LA

ד``ר עדי אדר
    17/04/2020

שלום לך
    ראשית, באופן כללי ילדים אלו נוטים לסרב לקחת תרופות. למה? התשובה היא – ככה... כי הם פשוט סרבנים בהרבה תחומים וגם נטילת כדור בבוקר הופך לטקס , לעתים מורט עצבים.

אני ממליץ לתת לו את התרופה בתוך מזון מוצק כגון פרוסת לחם עם שוקולד למריחה ולא בתווך שתייה כי אז קשה לדעת האם אכן הוא בלע את מלוא הכמות.
    התרופה אכן נעלמת לחלוטין מהגוף תוך מספר שעות היא לא מצטברת.
    לעתים יש צורך בפרק זמן על מנת להתרגל לתופעות הלוואי. גם כאן, סבלנות זו לא התכונה השכיחה של ילדים אלו.
    לגבי התאבדות – איפה קראת את זה?? ממש לא הייתי נכנס לפינה כזו ובמיוחד לא בילדים קטנים. התרופה לא מגבירה את הרצון שלהם להתאבדות ובכלל תופעה זו מאוד מאוד לא שכיחה בגיל כה צעיר (לעתים ילדים צעירים מבטאים אמירות מניפולטיביות – בא לי למות וכו' – במצב כזה חובה שפסיכיאטר יתרשם מהילד אך בדרך כלל אין מדובר בנטייה אובדנית).

הערה – ילדים עם ODD זקוקים לעתים קרובות למינונים גבוהים של ריטלין וייתכן והמינון הנוכחי הוא נמוך – כמובן יש להתייעץ במידת הצורך עם הרופא המטפל.

בריאות שלמה
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו