לא מסוגל לשבת לעשות שיעורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מסוגל לשבת לעשות שיעורים
    דידי
    19/06/2008

שלום בני בן 8, כתה ב', מתקשה לשבת ולעשות שיעורי בית. אני מנסה להגיד לו לעשות אותם אחרי ארוחת צהריים כשהוא שב מביה"ס אבל עד הערב שאני מגיעה מהעבודה הוא לא עושה אותם, ואז אני צריכה לשבת איתו בשעות הערב (לפעמים המאוחרות) ולשכנע אותו שישב ויסיים את השיעורים.
    הוא כותב בלי חשק (בכתב גדול, ולא קריא) וזאת למרות שהוא ידע את החומר.
    הוא לא יכול להתרכז בזה, והוא כל הזמן אומר שלא בא לו.

נראה לך שיש קשר, לבעיות קשב וריכוז?

צריך לבדוק זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא מסוגל לשבת לעשות שיעורים

ד``ר עדי אדר
    20/06/2008

שלום לך!

הפרעת קשב באה לידי ביטוי במספר סיטואציות לצורך הענין גם בבית אבל גם בבית ספר. לכן על מנת להתרשם אם אכן קיימת בעיה מומלץ לשוחח בנושא עם המחנכת ולברר לגבי תפקודו בבית הספר
    אכן התאור של תפקודו בבית עלול להצביע על הפרעת קשב אך צריכים להיות תסמינים נוספים על מנת לאשר את האבחנה. לכן חשוב מאוד לברר את לגבי תפקודו בבית הספר לפני החלטה על ביצוע אבחון בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות או לאבחן

דידי
    22/06/2008

המורה אומרת שהוא שוכח דברים, ולא מרוכז, ועושה דברים לאט. אבל את המורה הזאת הוא לא אוהב ומפחד ממנה, היא לא נותנת דעתה יותר מדי, בקשר לילד, ואם הוא צריך בירור או טיפול כלשהו.

איפה אפשר לעשות איבחון הוא בירור, או שאולי כדאי לחכות לשנה הבאה, ולראות איך הוא יהיה עם מורה חדשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות או לאבחן

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

במסגרת הפורום איני נוהג בדרך כלל לתת המלצות ספציפיות לגיב מכונים. ניתן להיתעץ בנושא זה עם היועצתהחינוכי של בית הספר.

נראה לי כי ניתן להמתין עד תחילת השנה ואז על פי תפקודו להחליט לגבי הצורך בביצוע אבחון. מאידך יש לזכור כיזוהי תקופה "לחוצה" מבינת תורים לביצוע אבחונים בתחום זה ולכן יש לשקול בכל זאת לקבועתור אצל מומחה לאבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו