הפרעת קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז
    נטלי
    20/06/2008

שלום אני אמא לילד בן 6 התגרשתי שבני היה בן שנתיים. יש לבני הרטבת לילה בלילה וביום בני עולה לכיתה א ואני מודאגת מאוד. יש לא בעיית התנהגות וגם קשב וריכוז אי אפשר ללכת איתו לשום מקום. הוא כל דבר נוגע ולא מקשיב לי. השאלה שלי עם זה בכוונה או שבאמת יש בעיית קושי ומה אני צריכה לעשות בנידון? בני נוגע בכל דבר שזז קשה לא לשבת הרבה זמן והוא מתעניין בהרבה תחומים ורצה להרגיש כל דבר מימה זה עשוי.
    אני ממש מיואשת וסובלת מההתנהגות שלו מה אני צריכה לעשות? ולאיזה דרך של טיפול אני צריכה?
    ומה לעשות בקשר להרטבת הלילה והיום?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

את מציינת שתי בעיות עיקריות ואולי אף שלוש.

הראשונה זה הרטבה (יומית ולילית). הגיל שלו גבולי לנושא זה אך כדאי לערוך בירור בסיסי על ידי רופא המשפחה ואחר כך להפנות אותו או לטיפול התנהגותי בשיטות של התניה (קיימים מרכזים וגורמים מקצועיים העוסקים בתחום זה) או באמצעות טיפול תרופתי.

לגבי קשי הריכוז שלו – ברור שאי אפשר לענות לך ללא ביצוע אבחון. את מתארת תסמינים שבהחלט יכולים להיות חלק מהתסמינים של הפרעת קשב. כדאי לברר נושא זה באמצעות אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה. סקרנות, צורך לנגוע, קושי להקשיב להוראות – קווי התנהגות אל יכולים להיות שייכים להפרעת קשב וריכוז אך קיימים הפרעות נוספות הבאות בחשבון מבחינת אבחנה מבדלת (כגון דיכאון, הפרעה כפייתית ועוד). לכן לאור ההפרעה התפקודית המשמעותית שאת מתארת ("אי אפשר ללכת איתו לשום מקום") מומלץ מאוד לבצע אבחון!

נושא שלישי היכול להסביר חלק מדפוסי התנהגותו הן במישור הרגשי והכוונה למצב המשפחתי שלכם, העדר דמות סמכות אבהית קבועה כמקור להזדהות וכו'). גם כאו יש מקום לעיצוב התנהגותי וטיפול משפחתי.

לכן – אל יאוש! תתחילי בהדרגה לבצע אבחונים וטיפולים בהתאם תוך התייעצות עם גורמים מקצועיים (יועצת חינוכית, עובדת סוציאלית).

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו