מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב וריכוזנטלי20/06/2008
שלום אני אמא לילד בן 6 התגרשתי שבני היה בן שנתיים. יש לבני הרטבת לילה בלילה וביום בני עולה לכיתה א ואני מודאגת מאוד. יש לא בעיית התנהגות וגם קשב וריכוז אי אפשר ללכת איתו לשום מקום. הוא כל דבר נוגע ולא מקשיב לי. השאלה שלי עם זה בכוונה או שבאמת יש בעיית קושי ומה אני צריכה לעשות בנידון? בני נוגע בכל דבר שזז קשה לא לשבת הרבה זמן והוא מתעניין בהרבה תחומים ורצה להרגיש כל דבר מימה זה עשוי.
אני ממש מיואשת וסובלת מההתנהגות שלו מה אני צריכה לעשות? ולאיזה דרך של טיפול אני צריכה?
ומה לעשות בקשר להרטבת הלילה והיום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
ד``ר עדי אדר24/06/2008שלום לך!
את מציינת שתי בעיות עיקריות ואולי אף שלוש.
הראשונה זה הרטבה (יומית ולילית). הגיל שלו גבולי לנושא זה אך כדאי לערוך בירור בסיסי על ידי רופא המשפחה ואחר כך להפנות אותו או לטיפול התנהגותי בשיטות של התניה (קיימים מרכזים וגורמים מקצועיים העוסקים בתחום זה) או באמצעות טיפול תרופתי.
לגבי קשי הריכוז שלו – ברור שאי אפשר לענות לך ללא ביצוע אבחון. את מתארת תסמינים שבהחלט יכולים להיות חלק מהתסמינים של הפרעת קשב. כדאי לברר נושא זה באמצעות אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה. סקרנות, צורך לנגוע, קושי להקשיב להוראות – קווי התנהגות אל יכולים להיות שייכים להפרעת קשב וריכוז אך קיימים הפרעות נוספות הבאות בחשבון מבחינת אבחנה מבדלת (כגון דיכאון, הפרעה כפייתית ועוד). לכן לאור ההפרעה התפקודית המשמעותית שאת מתארת ("אי אפשר ללכת איתו לשום מקום") מומלץ מאוד לבצע אבחון!
נושא שלישי היכול להסביר חלק מדפוסי התנהגותו הן במישור הרגשי והכוונה למצב המשפחתי שלכם, העדר דמות סמכות אבהית קבועה כמקור להזדהות וכו'). גם כאו יש מקום לעיצוב התנהגותי וטיפול משפחתי.
לכן – אל יאוש! תתחילי בהדרגה לבצע אבחונים וטיפולים בהתאם תוך התייעצות עם גורמים מקצועיים (יועצת חינוכית, עובדת סוציאלית).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)


