מינון של אטנט לעומת קונצרטה 54

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון של אטנט לעומת קונצרטה 54
    ולריה
    10/02/2022

שלום,
    אני סטודנטית ועובדת במשרה מלאה, התחלתי טיפול בקונצרטה 36 למשך תקופה אך ההשפעה שלו התפוגגה לאחר כ9 שעות.
    הרופא רשם לי קונצרטה 54 שהשפיעה טוב אך עדיין לא למספיק זמן, הנויורולג המליץ לקחת בערב תוספת של ריטלין 10 לא באופן קבוע ובמידה וההשפעה לא תהיה טובה מספיק המליץ לנסות אמפטמין סולט מיקס.
    במהלך השימוש בקונצרטה 54 הופיעו לי תופעות לוואי לסירוגין של כאבי ראש, לחץ, פעימות לב מואצות והרגשה כללית של מינון יתר.
    בשיחה עם הרופא הוחלט לעבור לאטנט.
    הרופא רשם לי אטנט 20× כדור ליום, למרות שיודע שאני צריכה שהכדור ישפיע עליי למהלך כל היום, למיטב ידיעתי אטנט רגיל משפיע למשך 6 שעות.
    מספר שאלות,
    באופן כללי במעבר מקונצרטה 54 לאטנט, מהו המינון המומלץ?

זה הגיוני להתחיל קודם טיפול באטנט רגיל לפני מעבר לאטנט xr?

אם מינון של 10 מתאים לי ואני לוקחת כדור של 20 הוא ישפיע ליותר זמן? או שעליי לחלק אותו לפעמיים ביום? אם לחלק לפעמיים ביום, אז לאחר כמה שעות מנטילת החצי הראשון עלי ליטול את החצי השני בלי שתהיה ירידה בהשפעה בין לבין?

בתודה מראש,
    ולריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מינוני אטנט לעומת קונצרטה

ד``ר עדי אדר
    20/02/2022

שלום ולריה!

למקרא השאלה שלך אני בעצמי צריך לקחת ריטלין....
    עקרונית אני לא מייעץ בפורום הזה טיפול תרופתיים אינדיבידואליים כי זה לא ענין מתמטי וצריך לקחת בחשבון הרבה גורמים ואלו שיקולים של הרופא המטפל.
    אני יכול להתייחס באופן עקרוני.
    מבחינה רפואית הגיוני לעבור לטיפול באטנט XR ולא אטנט רגיל – עם זאת יש דרישות של חלק מהקופות להתחיל קודם באטנט קצר טווח ואחר כך ניתן לעבור לתכשיר ארוך טווח. זוהי לא אינדיקציה רפואית אלא אדמיניסטרטיבית רפואית.

מתן אטנט במינון גבוה לא מאריך את משך ההשפעה אלא את עוצמת ההשפעה לפרק זמן של 5-7 שעות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו