ריטלין ולמיקטל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין ולמיקטל?
    דליה
    05/07/2008

שלום ד"ר עדי אדר. מכר קרוב שלי בן 45 עבר תאונת דרכים עם פגיעת ראש קלה לפני כשנתיים.מאז הוחמרו מאד סימפטומים שמלווים אותו רב חייו, כדוגמת אימפולסיביות, טמפרמנט סוער, קשיי למידה,מוסחות רבה. כשאני משחזרת את ילדותו ובגרותו (עד גיל 14 סבל מאפילפסיה של ילדות, מאז לא חזרו ההתקפים ואינו מטופל ) אין לי ספק שמדובר ב -ADHD אלא שבעבר לא איבחנו וטיפלו. הוא סיים תיכון בקושי רב ומאז עוסק ,בהצלחה, בתחומים המתאימים ליכולותיו, הדורשים הרבה אחריות, עצמאות, יכולות של תקשורת ותעוזה. לאחר תאונת הדרכים, עקב קשיים הולכים וגדלים של מוסחות, ליביליות רגשית, קשיי התארגנות, עבר אבחון נוירופסיכולוגי ואובחן כ - ADHD וכן PTSD. בעקבות התפרצויות של אלימות מטופל בלמיקטל 200. הוא אכן מאוזן יותר מבחינה רגשית, אלא שעבודתו דורשת חדות מחשבה, ריכוז , יכולת לעשות אינטגרציה של נתונים ויכולות אלה מסתימות לאחר 3-4 שעות. המשכו של היום ניראה כמו ריצתו של החתול אחר זנבו... בתוספת מנות גדושות של תסכול. שאלתי, האם יוכל לקבל טיפול בריטלין וניגזרותיו, בשילוב עם הלמיקטל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ולמיקטל?

הוספת תגובה

• ריטלין ולמיקטל?

ד``ר עדי אדר
    06/07/2008

שלום לך!

בעיקרון אין מניעה מטיפול משולב של למיקטל עם ריטלין. כמובן לאחר שיעבור אבחון מסודר של רופא המומחה לתחום זה על מנת לבחון אם אכן האבחנה היא ADHD .

אנו נוקטים משנה זהירות במצבים בהם יש אפילפסיה בהווה או בעבר ולכן יש מקום לשקול במסגרת הבירור והאבחון לחזור על EEG (אם כי אני מניח כי הבדיקה בוצעה בעקבות תאונת הדרכים).

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו