הפרעת קשב וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וחרדה
    רויטל
    07/07/2008

שלום דר אדר אני בת 31 מתחילה בשנה הבאה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. לפני כשנתיים עשיתי אבחון בניצן. באבחון התגלה שיש לי לקות קריאה וחשד להפרעות קשב וריכוז. לאחר מכן עשיתי אבחון טובה שבו חל שיפור עם לקיחת הרטלין 10מ"ג. התחלתי ליטול רטלין לתקופת בחינה בתחילה היה שיפור רב בריכוז ולאחר מכן התעוררו חרדות רבות. עליי לציין שאני אדם הסובל מחרדות בעיקר סביב לימודיים אקדמיים ומאחר והרטלין מעורר חרדות אני לא יכולה להעזר בו. האם יש אפשרות לשלב בין שני סוגי תרופות נגד חרדה ולשיפור הריכוז? האם טיפול CBT יכול לעזור במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וחרדה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדה

ד``ר עדי אדר
    07/07/2008

שלום לך!

איני מתיימר לאבחן במסגרת הפורום אבל לא ברור לי אם אכן הריטלין עורר או הגביר חרדות. הרי את כתבת שחרדה מופיע אצלך סביב נושא הלמידה ולכן לא ברור מה עורר תגובה זו? הטיפול בריטלין או עצם הלמידה.

בכל אופן יתכן שימוש גם בתכשירי ריטלין אחרים אשר פחות מעוררים חרדה. בהחלט קיימת אפשרות לשלב עם תרופה נוגדת חרדה.

טיפול ב- CBT עשוי לעזור במצבים כאלו. את חייבת להאמין בכך! את מתחילה ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה.....

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו