ריטלין והתקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין והתקפי חרדה
    ניצן
    24/07/2008

שלום רב ד"ר! אני סובלת מהתקפי חרדה מגיל 14 ועכשיו אני בת 24 מטופלת מציפרלקס. החלטתי להתחיל ללמוד לתואר ראשון ואני יודעת שיש לי הפרעת קשב וריכוז רצינית שמתבטאת בכל היבט בחיים שלי, לא אובחנתי משום שקראתי הרבה על ריטלין וראיתי שהתופעות לוואי הם חרדה ודופק לב מהיר. השאלה שלי היא האם זה מומלץ לנסות ריטלין למישהו שסובל מהתקפי חרדה? והאם מותר לקחת קסנקס במידה ויש חרדה גדולה( בניסוי הראשון )מאוד שאי אפשר להתמודד ? כי הייתי מאאאאאוד רוצב לנסות ריטלין כדי ללמוד בצורה יותר יעילה ויותר שעות (אחרי שעה אני מאבדת ריכוז) תודה רבה,ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והתקפי חרדה

הוספת תגובה

• ריטלין והתקפי חרדה

ד``ר עדי אדר
    29/07/2008

שלום ניצן!

את מעלה סוגיה לא פשוטה. השילוב של חרדה והפרעת קשב וריכוז והמשמעויות של טיפול תרופתי.
    דווקא בגלל המורכבות של הנושא הייתי ממליץ לפני שמגיעים לנושא הטיפול התרופתי לבצע אבחון! עם כל הכבוד לתחושות שלך חשוב שאיש מקצוע, במקרה זה רצוי פסיכאטר/ית יאבחן אותך ויתרשם אם אכן יש לך הפרעת קשב. עלייך לדעת שתסמינים חרדתיים יכולים מאוד לחקות הפרעת קשב ואבחון שגוי אף עלול להחמיר את התסמינים שאת מתארת.

לכן, תעשי אבחון מסודר ועל הרופא להחליט אם יש מקום לטיפול בריטלין. אין צורך לשלול על הסף טיפול בריטלין גם בנוכחות התקפי חרדה אם כי צריך לעשות זאת בזהירות ותוך פיקוח רפואי.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו