מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיוחאי27/07/2008
שלום,אני נער בן 17 ולפני שבוע עשיתי אבחון TOVA ונמצא שיש לי ADD וADHD למרות שאני לא היפראקטיבי אבל יש לי בעיות בלימודים מבחינת הבנה וקליטת החומר . לאחר מכן הלכתי עם התוצאות לנאורולוג והוא נתן לי מרשם לרטלין . התופעה של הבעיה בלימודים התחילה בגיל 15 לפני זה הכל היה בסדר ויש לי שלוש שאלות לנושא : 1)האם יכול להיות קשר לטיפול הורמונאלי של עיקוב התפתחות (טיפול ב6 זריקות טסטוסטרון) לבעיות קשב וריכוז (הטיפול החל בגיל 15) 2)האם יש תחליף לרטלין כי ממה שקראתי באינטרנט יש לו מלא תופעות לוואי משהו שאולי יתקן את הנזק או ישפר את המצב .ולא יפתור לכמה שעות בלבד כמו הרטלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים לריטלין....
ד``ר עדי אדר29/07/2008שלום לך!
ראשית תיקון קטן. מבחן טובה לא מאבחן הפרעת קשב!!!
מבחן טובה נותן לרופא המאבחן אינדיקציות מסוימות. מי שמאבחן הוא הרופא עצמו.
לגבי השאלה בהתייחס לקשר בין הטיפול ההורמונאלי להפרעת קשב הרי שלא ידוע לי על קשר כזה. סביר להניח כי גם בגיל צעיר יותר היו לך תסמינים של הפרעת קשב בדרגה מתונה אשר התגברו עם המעבר לחטיבת הביניים וגיל ההתבגרות. עם זאת אין קשר בין הטיפוןל ההורמונאלי להפרעת קשב.
אין תחליף טבעי לריטלין!
ראשית יש לקחת בחשבון כי גם תכשירים המופקים מצמחים עלולים להזיק לטווח הרחוק. לא תמיד קיימת בקרה על הפקת תכשירים אלו, לא בוצעו מחקרים טווח ארוך לגבי השפעתם לטווח הרחוק.
בעיקרון אין לפסול על הסף יעילות תכשירים ממקור מצחי. כיום יש מספר תכשירים כגון אינטרה, Pedi-ADD , תמציות פרחי באך, ריכוזית ועוד אשר המשווקים שלהם טוענים ליעילותם לשיפור קשב, ריכוז והתנהגות. ניתן לנסות תכשירים אלו כאשר יש לקחת בחשבון כי לעתים הטיפול יקר וקשה לביצוע (לעתים יש לקחת את התכשיר כל שעתיים והילדים מתקשים בכך). עד שלא יבוצעו מחקרים מדעיים מבוקרים המוכיחים את יעילות שיטות אלו קשה כיום להצהיר כי נמצא תחליף לתרופות המקובלות.
לכן על המעדיפים שיטות טיפול אלטרנטיביות לקחת בחשבון מספר שיקולים:
א. חומרים ממקור צמחי יכולים להזיק לא פחות מחומרים כימיים! הדעה כי תכשירים ממקור צמחי לא מזיקים עשויה להיות נכונה אך יש גם יוצאים מהכלל (חלק מהתרופות הרעילות ביותר כגון תכשירי דיגוקסין מקורם צמחי!).יש לבחון (וזהו נושא קשה מאוד לביצוע) מה מקור התכשירים, האם הם מיוצרים על פי רישיון או מיובאים על יד חברה מוכרת.
ב טיפולים אלו יקרים - קיימת נטייה מובנת של ההורים לחפש שיטות אלטרנטיביות ולעתים הם מתרוצצים בין הרבה מרפאים הממליצים על שיטות שונות, אשר הן לעתים לא זולות.
ג. קושי למלא אחר הנחיות הביצוע - לעתים הילדים מתקשים לבצע את הנחיות הכרוכות בשיטות הטיפול השונות ובמיוחד כאשר עליהם לבלוע תכשיר מסוים מספר רב של פעמים במשך היום.
ד. איבוד זמן- הנסיונות לטיפול אלטרנטיבי כרוך לעתים באיבוד זמן יקר. לכן במידה ויש שיפור בהחלט ניתן להמשיך בטיפול אלטרנטיבי ומאידך אין להתמיד בו אם אין בו תועלת.
בברכה!
דר' עדי אדר
www.machonadar.co.il
לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
או דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?