מוטיבציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטיבציה
    עינת
    29/07/2008

אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד אני מגבירה את המוטיבציה של בתי ללמוד , להצליח ולהשקיע יותר בלימודים . לבתי יש קצת קשיים בלימודים והמוטיבציה שלה ממש נמוכה גם אם היא מצליחה או נכשלת בלימודים זה הרבה לא משנה לה היא כיום בכיתה ן' וזה מאוד מדאיג אותי כהורה . השעורים נעשים במהירות על מנת להיפטר מהנושא בהשקעה מינימלית . המוטיבציה שלה למשחקי מחשב גבוהיים מאוד ושם היא משקיעה את רוב היום ומצליחה היכן שילדים אחרים לא . אין לה מוטיבציה לקרוא ספר למשל או להצליח יותר בלימודים ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטיבציה

הוספת תגובה

• מוטיבציה נמוכה ללמידה

ד``ר עדי אדר
    29/07/2008

שלום לך!

הנושא שאת מעלה הוא חשוב מאוד אך לא נראה לי כי ניתן במסגרת הפורום לתת עצות מפורטות בנושא כזה.
    יש הרבה סיבות למוטיבציה הנמוכה ללמידה החל מקשיי למידה, הפרעת קשב וריכוז, קשיים רגשיים, משבר גיל ההתבגרות ועוד.
    לכן אין תשובה אחת ובודאי לא קצרה לשאלה הזו. צריך לנסות ולברר מה הסיבות למוטיבציה הנמוכה ללמידה ובהתאם לנסות לטפל.
    יש ילדים שבאופן בסיסי אין להם מוטיבציה ללמוד. זוהי גם תגובה משנית לחוסר הצלחה. כלומר ילד עם קשיי למידה מהר מאוד יפתח חוסר חשק ואי רצון ללמוד. לעומת זאת אותם ילדים כאשר הם חווים תחושה של הצלחה המוטיבציה שלהם משתנה במהירות.
    מומלץ לבצע אבחון מסודר על מנת לנסות ולהתחקות אחר שורשי הבעיה ובהתאם לתכנן את הטיפול הנכון.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו