בקשת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה
    ל.
    07/08/2008

ביתי (7) לומדת בכיתה א' ,ילדה הניראת גדולה לגילה , מופנמת מאוד בחוץ , בבית רעשנית , בבדיקה IQ 132 (כנראה מחוננת כמו הגדול בן 16 שאובחן כמחוננן ולומד בכיתת מחוננים ) לפני שנה בהמלצת הגננת עברנו איבחונים ב"התפתחות הילד" , איבחונים ע"י פיכולוגית , קלינאית תקשורת ומרפא בעיסוק , בתשובה לא דובר על קשיים בריכוז , קיבלנו המלצה לטיפול פסיכולוגי מאחר שלדעתם הבעיה נובעת מ"הגודל" שלה יחסית לשאר הילדים כבר בתחילת השנה המורה אמרה שנראה לה שיש הפרעות קשב וריכוז , פנינו לנורולוג , הרופאה אפילו לא בדקה את הילדה ישר אמרה שאם המורה חושבת שיש בעיה אז ניתן רטלין ... תמוהה בעיני מאוד אני לא יודעת מה לעשות , הילדה אומרת שמשעמם לה בכיתה והמורה אומרת שהיא איטית וחולמת ,אך היא מקשיבה ושומעת כל דבר שהמורה אומרת, אפילו דברים שהמורה אומרת לי שהיא לא חשבה שמישהו יזכור. האם יש לה בעיה של קשב? האם יש שיטות טובות יותר לאבחן בעיות קשב וריכוז. מה עלי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

עדי
    10/08/2008

התקשרי בבקשה 046211402

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של הפרעת קשב וריכוז!

ד``ר עדי אדר
    11/08/2008

שלום לך !

אבחון הפרעות קשב וריכוז צריך לכלול מספר מרכיבים :
    1. הסטוריה רפואית של מחלות שונות כולל מחלות לב, הפרעות פסיכיאטריות/דיכאון.
    2. שאלונים עצמיים, דו"ח הורים, מורה.
    3. שאלונים לאיתור הפרעת קשב וריכוז כגון שאלון קונרס מרוחב.
    4. אבחונים נוספים במידה ובוצעו.
    5. בדיקות מעבדה רלבנטיות (במידה ויש חשד לתחלואה נלווית).
    6. בדיקה רפואית.
    7. שיחה עם ההורים, הנבדק.
    8. ביצוע מבחנים ממוחשבים – מבחן טובה וכיום אני ממליץ גם BRC – המבחן השני משלים את מבחן טובה וסביר להניח כי בעתיד אף יחליף אותו.
    9. סיכום הממצאים, האבחנות, שיחה עם ההורים, הנבדק לגבי המסקנות, דרכי טיפול אפשריות ומענה לשאלות שמתעוררות עקב כך.
    10. כתיבת חוות רפואית המפרטת ומסכמת את הכתוב לעייל.

אבחון של הפרעות קשב יאה לו האמרה – "הצדק צריך לא רק להעשות אלא גם להראות". הורים, ילדים (וגם מבוגרים הבאים לאבחון) מגיעים לאבחון זה אכולי ספקות, חרדים, מתוסכלים ובד"כ לאחר זמן רב "שהתבשלו" וקיבלו את העובדה שצריך לבצע אבחון. בניגוד מסוים למצבים אחרים ברפואה (בהם ההורים נוטים יותר לקבל את הסמכות הרפואית ולעתים אף מסתפקים בהסבר קצר) ההורים מצפים לאבחון מעמיק, להסברים מפורטים, להתלבטות עם הרופא ובעיקר מצפים לפעמים לפתרון פלא, לישועה שתיטיב עם הילדים והוריהם או עם המבוגרים ושלל בעיותיהם.

אחת הטעויות השכיחות היא ניסיון לעתים למנוע מהמאבחן את כל האינפורמציה כגון דיווח של המורים: "אני רוצה שתבדוק אותו נקי"... "אנחנו לא רוצים לשתף את בית הספר".... "אני יכולה לדווח לך כל מה שאתה רוצה".

ולאחר כל ההסבר הזה יש מקום לבצע אבחון רק במידה וקיימת הפרעה תפקודית. כלומר ההחלטה לבצע אבחון נגזר מתפקודה של הילדה ואם סך הכל תפקודה סביר לא בהכרח יש צורך לבצע כיום אבחון!

בברכה!
    דר' עדי אדר
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו