מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן ה-4 וחצי אנרגטי מאודעדה26/06/2007
מזל טוב על פתיחת הפורום.בן בן ה4 וחצי מלא מרץ וכח פיזי רב מאוד בשונה לילדים בני גילו.כשהיה בן שנה ולמד ללכת התחיל לטפס על כל דבר,על השיש במטבח,על הארונות(ממש כמו קוף)ועל הגדר ביננו לבין השכנים(גובה של 3 מ' בערך)מאז הוא לא מפסיק לטפס ואי אפשר להשאירו לבד כי הוא תמיד מחפש משהו לחבל בו או להרוס או להתעסק בדברים אסורים(ברור לי שהוא סקרן מאוד אבל כמעט כל דבר שהוא מתעסק איתו נשבר בסוף או נהרס.)השנים עברו איך שהוא ומתחילת השנה שהגיע לגן טרום טרום חובה הגננת כל כמה חודשים מתקשרת אלי שהוא לא מקשיב בריכוז וכל הזמן מתעסק בדברים אחרים ומפריע לה ולחבריו.מצד שני כשיש משהו שמעניין אותו הוא יושב בשקט מאוד יפה ומשתתף וכו',הוא אוהב מאוד להרכיב פאזלים למשל.לפני כחודש התחילו אצלו התפרצויות זעם וכעס והוא זורק דברים לכל עבר כשהוא כועס ואף התחיל להכות אותי כשהוא לא קיבל מה שרצה-אני מתעלמת מהמכות ולא נותנת לו שום יחס רק אומרת לו שאם יכה אותי שוב אני לא אוכל לתת לו מה שרצה ובאמת לא ממשיכה לדבר על זה יותר ואז הוא הולך לחדר וחוזר כשנרגע.(האם אני נוהגת נכון?)אני אובדת עצות המון זמן ולא יודעת איך לעזור לו,ברור לי שהוא במצוקה אבל לאיזה טיפול ללכת?מה לבחור?אני ממש לא רוצה לשמוע על תרופות,כיום הוא רוכב על סוסים(רכיבה טיפולית)כבר מס' חודשים(כ-4 חודשים פעם בשבוע)ויש מדי פעם שינויים לטובה תלוי בסוג הרכיבה שהמדריך עשה באותו שבוע,האם צריך משהו נוסף או להתמיד ברכיבה וזהו?אני רוצה לציין שהוא אוהב אותי מאוד וקשור אלי במיוחד וכשהוא מחבק אותי זה בכח מאוד חזק או מנשק אז בכח-הכל באהבה אבל בחוזקה.אשמח לקבל עזרה כיצד להתמודד במצבים שתיארתי ומעט הכוונה לאיזה תחום כדאי לפנות ע"מ לעזור לו.תודה רבה מראש וסליחה על האורך.עדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדה
אייל אליאש01/07/2007את מתארת בעיות שהתחילו מגיל צעיר, לדעתי כדאי לאבחן אותם ולראות אם ישנם קשיים בתפקודו הגורמים לו תיסכול . תיסכול זה יכול לגרום לו להגיב בהתפרצויות זעם דבר שעלול להקנות לו תוית של ילד עם בעיות התנהגות וחבל.
מעבר לאיבחון נחוצה הדרכה לך כיצד לעזור לו בהתמודדות עם קשיי הויסות שלו
כדאי לפנות לאיש מקצוע המתמחה בהדרכת הורים לילדים עם בעיות ויסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?