ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין
    אלון
    21/08/2008

שלום רב ,אני חדש בפורום הזה הבן שלי מוגדר כסובל מבעיית קשב וריכוז( ADHD..מזכרון בעיקר) כבר בגיל 4 עלינו על זה .היום הוא בן 8.5 ועולה לכיתה ב.( שוקל 20 ק"ג) הוא נוטל כדור ביום של 10 מ"ג ריטלין..רק לשעות הבוקר של ביה"ס... שאלותיי הן רבות אבל אסתפק במעט.. האם כדי לרוץ ולגשת לבדוק אם יש צורך בשינוי המינון.. הרופא גם קבע שזה בסדר לתת ריטלין בבוקר וגם אחד אחה"צ...אבל אני טיפה לה חוששת ומסתפקת רק בשל הלימודים( הוא לא בעייתי מבחינת התנהגות כלל אבל אולי מפסיד ספיגת חומר וידע כללי. גם בחוגים לא יזיק הריטלין,לא? בקיצור: המינון לגיל והמשקל שלו..האם להסתפק באחד ביום.. והכי מעניין אותי האם הקונצרטה עדפה לי מהריטלין מבחינת החומר שנשאר בגוף..הבנתי שקונצרטה יוצאת כולה מהגוף ולא מותירה נזקים ובהזדמנות זו אשאל:האם זה דבר חולף,כי הקשיים בהתמודדות בחומר הלימודים הוא מתרבה וקשה מיום ליום אז האם יש אור בקצה המנהרה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• מינון הריטלין

ד``ר אריה בקלו
    23/08/2008

שלום לאלון
    ריטלין 10 היא תרופה שפועלת עד 4 שעות מרגע נטילתה.
    המינון שהבן שלך נוטל מתאים בעיקרון לגילו ולמשקלו, אך תמיד יש לקחת בחשבון את הצורך בהתאמה אישית של המינון שכן כל ילד מגיב באופן שונה.
    בעיקרון יש לתת ריטלין לפי הצרכים של הילד ולא רק לפי שעות הלימוד. אם לילד יש בעיות קשב וריכוז גם בשעות שלאחר הלימודים (חוגים, שיעורי בית וכו') הרי שיש הצדקה לכיסוי תרופתי גם לשעות אלו.
    יש סוגי ריטלין שונים הפועלים לפרקי זמן ארוכים יותר. ניתן להוסיף מינון ואף לשלב , הכל לפי צרכי הילד ובהתאמה לקליניקה שלו.
    והעיקר, לא לפחד כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו