מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטליןאלון21/08/2008
שלום רב ,אני חדש בפורום הזה הבן שלי מוגדר כסובל מבעיית קשב וריכוז( ADHD..מזכרון בעיקר) כבר בגיל 4 עלינו על זה .היום הוא בן 8.5 ועולה לכיתה ב.( שוקל 20 ק"ג) הוא נוטל כדור ביום של 10 מ"ג ריטלין..רק לשעות הבוקר של ביה"ס... שאלותיי הן רבות אבל אסתפק במעט.. האם כדי לרוץ ולגשת לבדוק אם יש צורך בשינוי המינון.. הרופא גם קבע שזה בסדר לתת ריטלין בבוקר וגם אחד אחה"צ...אבל אני טיפה לה חוששת ומסתפקת רק בשל הלימודים( הוא לא בעייתי מבחינת התנהגות כלל אבל אולי מפסיד ספיגת חומר וידע כללי. גם בחוגים לא יזיק הריטלין,לא? בקיצור: המינון לגיל והמשקל שלו..האם להסתפק באחד ביום.. והכי מעניין אותי האם הקונצרטה עדפה לי מהריטלין מבחינת החומר שנשאר בגוף..הבנתי שקונצרטה יוצאת כולה מהגוף ולא מותירה נזקים ובהזדמנות זו אשאל:האם זה דבר חולף,כי הקשיים בהתמודדות בחומר הלימודים הוא מתרבה וקשה מיום ליום אז האם יש אור בקצה המנהרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון הריטלין
ד``ר אריה בקלו23/08/2008שלום לאלון
ריטלין 10 היא תרופה שפועלת עד 4 שעות מרגע נטילתה.
המינון שהבן שלך נוטל מתאים בעיקרון לגילו ולמשקלו, אך תמיד יש לקחת בחשבון את הצורך בהתאמה אישית של המינון שכן כל ילד מגיב באופן שונה.
בעיקרון יש לתת ריטלין לפי הצרכים של הילד ולא רק לפי שעות הלימוד. אם לילד יש בעיות קשב וריכוז גם בשעות שלאחר הלימודים (חוגים, שיעורי בית וכו') הרי שיש הצדקה לכיסוי תרופתי גם לשעות אלו.
יש סוגי ריטלין שונים הפועלים לפרקי זמן ארוכים יותר. ניתן להוסיף מינון ואף לשלב , הכל לפי צרכי הילד ובהתאמה לקליניקה שלו.
והעיקר, לא לפחד כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?