האם יש צורך באבחון נוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך באבחון נוסף
    לימור
    31/08/2008

שלום עדי, בני כיום עולה לכיתה ג' - בן 8 ו- 10 חודשים . כשהיה בגן גן טרום חובה וגן חובה היו לו בעיות התנהגות, חוסר סובלנות, לעיתים לא קיבל מרות, על אף שבבית המצב היה בדר"כ אחר. המסגרת הטרום חובה היתה מצליחה, וגננת מחליפה שהיתה יחסית הרבה שם היתה נוראית גם עם ילדים אחרים, חינוך כמו ברוסיה הקרה...., הגננת בגן חובה - יש לאמר חטיבה צעירה בבית הספר המליצה להשאיר אותו עוד שנה וככה לפני שמסיימים את שנת הלימודים גם המליצה לשלוח אותו לאבחון, היא כבר היתה "נעולה" בעובדה שהילד היפראקטיבי וכנראה שב-א' יצטרך רטלין. בחושים האישיים שלי ידעתי שההתנהגות של הילד שלי לא ממש באה מבעיה של היפראקטיביות כהגדרתה, אלא קשיי הסתגלות ובטח למידה בחוסר מוכנות ריגשית במבנה כמו חטיבה צעירה שקצת מלחיץ....עם כל הדרישות הלימודיות. התעקשתי במהלך תקופת הגן על בנייה של מעקב ועיצוב התנהגות בשיתוף עם הגננת. במקביל הגננת מצידה רשמה דוח להתנהגות שאת חלקו כשקראתי נוכחתי כי כביכול אנני מכירה את בני, מבלי שתדע תוך שהחלטתי עימה רק על עיצוב התנהגות באמצעות חיזוקים וכו..., נגשתי כן לנוירולוג שקרה את דיווחי הגננת, שמע ממני, וביצע בדיקה במסגרתה הגדיר הנוירולוג הפרעת קשב וריכוז (ADD) בלבד ברמה גבולית עם המלצה להגיע למעקב לפני העלייה לכיתה א' כביכול על מנת לראות אם יהיה כדבריו צורך בהמלצה אחרת. במקביל עשיתי אבחון אצל פסיכולוגית שאיבחנה שאינו בשל ריגשית ובמידה מסויימת מזהה תסמינים של קשב וריכוז אך ללא דגש מיוחד על כך. החלטתי להשאירו עוד שנה בגן והקערה התהפכה על פיה, הגננת היתה מאוד נבוכה נוכח העקשנות שלי משנה קודמת והעמידה שלי על הצורך להגיע אל הילד ולא לראותו כ"בורג", הוא השתנה להפליא, היה מסוגל לנדרש בגן, הבין את המתריה, לא נלחץ, מבחינה חב' תמיד היה במרכז העיניינים אלא, שכעת הכל ברגוע . הוא עלה לכיתה א ו- ב' , לעיתים לא קרובות כלל המורה דיווחה שמפטפט "בקטנה", לעיתים זז עם הכיסא, אך הדבר כפי שהגדירה המורה שהיתה מדהימה לא מפריע לו לרכישת הידע וביצוע משימות בכיתה, במבחנים בדר"כ סיים ראשון, שיעורים הכין ברובם בכיתה. בבית מסוגל לשבת ולהכין שעורין לבד ובזמן סביר מאוד. בכיתה לעיתים היה מבקש לצאת לשירותים (יתכן וזה בדרכו שלו הצורך להרגע מהישיבה הממושכת בשיעור?!) ******* מכיוון שעולה ל-ג' וזו שנה שנראית לי מלאה דרישות ברמה גבוהה יותר, האם מומלץ לחזור על אבחון, האם לא ,עקב תיפקודו הכללי הטוב?!, האם עשוי להיות לילד עם קשב וריכוז גבולי גם בעיות של לקויות למידה ואולי כדאי איבחון דידקטי? מצטערת שהלאתי בפרטים , אך אני מעוניינת בתשובה ממוקדת. תודה, לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך באבחון נוסף

הוספת תגובה

• האם יש צורך באבחון נוסף?

ד``ר עדי אדר
    31/08/2008

שלום לימור -
    תודה על מכתבך המפורט!

באופן כללי אין צורך לעשות אבחון חוזר בתחום זה אם תפקודו הכללי של הילד תקין!
    אכן עושה רושם כי קיימים ביטויים של הפרעת קשב מתונה עם פעילות יתר, צורך בהתאווררות, לעתים ריבוי מלל, תזוזות בכיסא וכו'.
    האינדיקציה לביצוע אבחון קשורה האם יש הפרעות תפקודיות התנהגותית, חברתיות או משפחתיות.
    אין צורך לבצע אבחון דידקטי אם אין פער לימודי המצריך בדיקה מעמיקה של הסיבות לפער זה והתוויות דרכים לסיכום לימודי. לכן גם בתחום זה אני ממליץ להמתין.
    שתהיה לו שנת לימודים מוצלחת!

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו