טורט - לד"ר אדר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורט - לד"ר אדר
    שרונה
    01/09/2008

שלום רב. 1) האם ייתכן שילד עם טורט יציג רק טיקים מורכבים (קפיצות, מחיאות כפיים, טפיחות על הירכיים, דילוגים, ציקצוקים בשפתיים, 'גרעפסים', פלילליה) ולא פשוטים? הוא מסוגל להתאפק בחברה, אבל בבית זה "יוצא" בריבית דריבית... לפעמים שאנחנו בחברת אנשים, אני רואה שהוא מנסה לעצור את התנועה ואז עובר לו רעד בגוף, כמו "זרם חשמלי" כזה... 2) האם אתה מאבחן/מטפל בטורט? לטעמי אנחנו זקוקים לנוירולוג - אולי התנועות / הקולות הללו הם בכלל משהו אחר? 3) זה יכול להיות משהו אחר?... הילד בן 9 ואנחנו מכירים את התנועות והקולות האלה (בוורסיות אחרות) מגיל 2-3 בערך. כל הזמן חשבתי שזה ביטוי להיפראקטיביות. כשהילד היה צעיר, חששתי שמדובר ב-PDD כי התנועות (שהיו שונות אז) נראו לי כמו תנועות של גרייה עצמית. בנוסף לאיחור וליקויים ברכישת שפה ובשימוש בה. לשמחתי, התבדינו. בינתיים הילד אובחן כADHD וניסיונות טיפול בריטלין לא צלחו (תופעות לוואי). אבחון נוסף ומעמיק מצא ליקוי למידה שפתי בעיקר. אני לא משתחררת מהתחושה המעיקה שיש פה משהו "מעבר" לADHD וללקות השפתית. אנחנו מוכנים להגיע עד קצה העולם בשביל לעזור לנסיך שלנו, והתרשמתי מאוד מגישתך לעבודתך ומתפישת עולמך... תוכל לעזור לנו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טורט - לד"ר אדר

הוספת תגובה

• תסמונת טורט.....

ד``ר עדי אדר
    01/09/2008

שלום לך!

תודה על התאור המפורט!
    אכן התסמינים שאת תיארת אכן יכולים לתסמונת טורט עם טיקים קוליים ומוטוריים, טיקים מורכבים. קיימים כנראה גם תסמיני ADHD שכידוע לך מהווים חלק מהקליניקה רחבה של תסמונת טורט.
    אני ממליץ לכם לאור מורכבות התמונה לפנות למרפאת טורט בבית חולים שניידר שם קיים צוות רב תחומי לאבחון טיפול בתחום זה.
    את יכולה להיות בקשר איתי לקבל מידע נוסף דרך המייל שלי.
    בברכה!
    דר' עדי אדר
    דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו