מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרבת לקחת ריטלין בת 7מילי03/09/2008
כיצד לחייב ילד ללמוד יש לי בת נהדרת ומקסימה עם קשיים רבים בבית ספר הילדה חייבת לקחת ריטלין על מנת להתרכז . אך היא מסרבת לקחת את הכדור בכל תוקף ונוצר ביננו מאבק כוחות . אני אובדת עצות ניסיתי לתת את הכדור בכל דרך אפשרית אך ללא הצלחה . ללא הכדור היא לא יכולה ללכת לבית ספר היא בת 7 בכיתה ב. ביום הראשון הלכה בלי הכדור ביום השני שיקרה שלקחה אך זרקה לפח והיום היא לא הולכת כי היא לא לוקחת את הכדור . הוצאתי לה את כל המשחקים מהחדר ואני לא מרשה לה לצאת משם עד שלא תיקח את הכדור מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה הסרבנית
ד``ר אריה בקלו03/09/2008מילי שלום.
הבעיה שאת מציגה מוכרת ונפוצה . לא הבנתי אם מדובר בהתנגדות עקרונית לנטילת תרופה ולא משנה איזו, או שיש לה בעיה עם בליעת כדור בניגוד לסירופ.
אם הבעיה היא בגודל הכדור הרי שניתן לרסק את הריטלין באוכל או שתיה. במקביל יש דרך ללמד ילדים לבלוע כדור. אם הבעיה היא עקרונית , הייתי מציע לשוחח עם הילדה ולהבין מהיכן נובעת ההתנגדות (רתיעה מתרופות, סטיגמה, חשש מתופעות לואי...). בהמשך ניתן לתת לילדה תשובות והסברים לפי מה שהיא מעלה, כל זאת תוך הקפדה על העברת מסר שאת התרופה יש לקחת כי זה קשור לבריאותה וזאת החלטה שלך כהורה שעליה לקבל כמו החלטות הורה אחרות.
בכל מקרה עדיף לנסות את ההדברות על שיטות הענשה. אני לא הייתי מוציא את המשחקים מחדרה אלא שומר את הסנקציות למועד מאוחר יותר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאבקי כוח
מילי13/09/2008ההתנגדות של הילדה נובע ממאבק כוחות איתי . זהו מאבק שנמשך כבר משנה שעברה היא יודעת לבלוע כדור אך לא רוצה להרגיש מובסת . והיא נהנת מכל היחס שהיא מקבלת בעקבות המאבקים ביננו כיצד לאפשר לה להרגיש מנצחת ובכל זאת לקחת את הכדור . בנוסף היא טוענת שהכדור הופך אותה ל"רגילה" וזה לא מתאים לה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאבקי כוח
ד``ר אריה בקלו15/09/2008מילי שלום.
הבעיה שאת מעלה לא קשורה ישירות להפרעת הקשב והריכוז, אלא יותר לתחום הריגשי. ברור לי ממה שאת כותבת שיש בינכן מאבקי כוח וכנראה שלא רק בתחום המדובר ולא רק בנושא נטילת התרופה.
אני מציע שתפנו לקבלת הדרכה וסיוע ממאמן אישי המתמחה בנושא קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בכוח
כוכבית23/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?