מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 4 שאלותע.07/09/2008
שלום, קיבלתי את האבחון של בני ויש לי מס' שאלות: 1 . בהמלצות נכתב כי ממליצים על למידה אקטיבית ככל שניתן., איך מיישמים המלצה כזו לחיי היום יום? 2 . כמו כן מומלצת הדרכת ביה"ס? איך , למי פונים איך מדריכים בבית ספר באופן ספציפי לילד שלי? 3 . בית הספר מעלה חוסר מנוחה, משאלות כמו ליקויים בתקשורת עקב בעיות חברתיות. אין עדות לכך בתוך האבחון . האם כדאי לבקש "הרחבה של האבחון"? 4 . מה עושים הלאה? אין שיפור בתפקוד למרות מינון גבוה של ריטלין, אז מה עושים הלאה? תודה לפורום , מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 שאלות
ד``ר אריה בקלו09/09/2008קרן שלום,
כמובן שללא האבחון עצמו והרקע לאבחון, קשה לי לתת תשובות מדויקות אבל אשתדל.
1. אינני יודע למה הכוונה "לימוד אקטיבי", אני כן מכיר המלצות הנוגעות לחומר הנלמד,הימנעות מהסחות, פיצול מטלות לימוד למקטעים קצרים, הארכת זמן בחינות וכ"ו.
2. חלק מהדרכת בית הספר נכלל בתשובה 1 . השאר נוגע לאמנה בין שלושת הגורמים: הילד, ההורים ובית הספר. עידכון מצב הילד ( האבחון והמעקב הרפואי ) ואיזון ציפיות. הכתובת הטובה ביותר היא היועצת ורצוי גם המחנכת והמנהלת.
3. בעיות תקשורת עשויות להיות חלק נהבעיה של הילד בנוסף או בנפרד מהפרעת הקשב והריכוז. בחלק מהמקרים, טיפול טוב פותר את הבעיה. בכל מקרה , אבחון טוב אמור לתת תשובה ברורה.
ללא פרטים נוספים אינני יכול להרחיב.
4. יתכן ויש צורך בשינוי הטיפול. גם טיפול ריגשי יכול להועיל. כל זאת תחת פיקוחו של הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)


