4 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 4 שאלות
    ע.
    07/09/2008

שלום, קיבלתי את האבחון של בני ויש לי מס' שאלות: 1 . בהמלצות נכתב כי ממליצים על למידה אקטיבית ככל שניתן., איך מיישמים המלצה כזו לחיי היום יום? 2 . כמו כן מומלצת הדרכת ביה"ס? איך , למי פונים איך מדריכים בבית ספר באופן ספציפי לילד שלי? 3 . בית הספר מעלה חוסר מנוחה, משאלות כמו ליקויים בתקשורת עקב בעיות חברתיות. אין עדות לכך בתוך האבחון . האם כדאי לבקש "הרחבה של האבחון"? 4 . מה עושים הלאה? אין שיפור בתפקוד למרות מינון גבוה של ריטלין, אז מה עושים הלאה? תודה לפורום , מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    4 שאלות

הוספת תגובה

• 4 שאלות

ד``ר אריה בקלו
    09/09/2008

קרן שלום,
    כמובן שללא האבחון עצמו והרקע לאבחון, קשה לי לתת תשובות מדויקות אבל אשתדל.
    1. אינני יודע למה הכוונה "לימוד אקטיבי", אני כן מכיר המלצות הנוגעות לחומר הנלמד,הימנעות מהסחות, פיצול מטלות לימוד למקטעים קצרים, הארכת זמן בחינות וכ"ו.
    2. חלק מהדרכת בית הספר נכלל בתשובה 1 . השאר נוגע לאמנה בין שלושת הגורמים: הילד, ההורים ובית הספר. עידכון מצב הילד ( האבחון והמעקב הרפואי ) ואיזון ציפיות. הכתובת הטובה ביותר היא היועצת ורצוי גם המחנכת והמנהלת.
    3. בעיות תקשורת עשויות להיות חלק נהבעיה של הילד בנוסף או בנפרד מהפרעת הקשב והריכוז. בחלק מהמקרים, טיפול טוב פותר את הבעיה. בכל מקרה , אבחון טוב אמור לתת תשובה ברורה.
    ללא פרטים נוספים אינני יכול להרחיב.
    4. יתכן ויש צורך בשינוי הטיפול. גם טיפול ריגשי יכול להועיל. כל זאת תחת פיקוחו של הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו