מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות סטריאוטיפיותשרונה17/09/2008
בני בן 10. מאז שהיה קטן, כשהוא מתלהב או מתרגש (מספר משהו או משחק במחשב) הוא עושה ככה: כל הגוף שלו נמתח, הוא "עולה על קצות האצבעות", מנפנף קצרות בידיים ופוער את הפה בצורה מוזרה. לילד אין לקות על הרצף האוטיסטי. יש חשד ל-ADHD (בבירור כרגע). נכון שבמשך השנים המינון של ה"פירפורים" הללו פחת - אך עדיין הוא עושה זאת מדי יום. קראתי במספר מקורות שמדובר במשהו שחולף עם הגיל, אך עד מתי?????? אנחנו משתדלים לא להעיר לו אבל זה כבר מטריד, מביך ומדאיג. ילדים (ומבוגרים) נרתעים ממנו בגלל זה, וברור למה. אם מסבים את תשומת ליבו לכך הוא אומר ש"יוצא לי", "אני מרגיש כמו רובוט שלמישהו אחר יש את השלט", "זה לוחץ לי בגוף ואני חייב לשחרר". נראה לי שזה פוגע בבטחונו העצמי ובתפקודו החברתי. מדובר בילד נבון וחברותי שנפגע מדחיית הסביבה ושואל אותי אם הוא משוגע ולמה הוא לא יכול להפסיק את זה... כרגע באבחון ל-ADHD ודיברתי על זה עם הפסיכיאטרית. היא אומרת שהוא "ילד אורגני" (מה זה? יש גם ילדים אנאורגניים?...) ואין מה לעשות, זה חלק ממנו. קשה לי לקבל ולהבין זאת. מה קורה לו? אפשר לעזור לו? זה יכול להיות קשור ל-ADHD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות סטריאוטיפיות
ד``ר אריה בקלו20/09/2008שי שלום,
אני מבין שאתם מתמודדים עם בעיה לא פשוטה. ממה שאתה מתאר עולה חשד לתנועות המזכירות בעיית טיקים. האם זה נבדק והאם נשללה תסמונת טורט? אנו יודעים שכ 50% מהלוקים בתסמונת טורט יש גם הפרעת קשב וריכוז, לעומת זאת רק ל 10% מהלוקים בהפרעת קשב וריכוז יש בעיית טיקים. כך שברור שמכל זוית שלא נסתכל על הבעיה, יש קשר בין הדברים. לבנך יש כנראה בעיה בתחום התקשורת שעדיין לא הוגדרה כראוי וזה כנראה המפתח להצלחת הטיפול. בנוגע לטיקים (אם זאת הבעיה?)- 2/3 חולפים עם הגיל כך שיש מקום לאופטימיות.
אינני יודע מה זה ילד אורגני, אולי הכוונה לבעיה שמקורה אורגני??
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סביר שזה טיקים
שרונה20/09/2008ואין שום בעיה בתחום התקשורת. לכן העליתי את השאלה כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?