ריטלין כן או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין כן או לא?
    שלי
    24/09/2008

שלום רב! בני בן 7, אובחן כסובל מ-ADHD . הומלץ ע"י נוירולוג ילדים טיפול בקונצרטה 18 מ"ג. בעלי מסרב בתוקף שהילד יקבל ריטלין. אני דווקא חושבת שזה הכרח בשבילו, ובשביל המשפחה שלנו (שפעילות היתר של הבן משגעת את כולנו). עשיתי ויתור מסויים בכך שהסכמתי לטפל בילד בטיפול הומואפטי אצל רופאה שהבטיחה כי היא מומחית לעניין, אולם הטיפול כולו היה רק בזבוז כסף רב ולא תרם במאום לבננו. המורה התקשרה שוב השבוע, מדווחת על החמרה אצל הילד, בהשוואה לכתה ב'. בעלי עומד על שלו. איך לעזאזל פותרים בעייה כזו? אני פשוט אובדת עצות. אנחנו רבים על הנושא בלי סוף. והילד... נשאר ללא פתרון. אשמח לעצה כלשהיא. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין כן או לא?

הוספת תגובה

• כן לריטלין

ד``ר אריה בקלו
    26/09/2008

שלום שלי,
    ההתנגדות לריטלין מוכרת לי ממקרים לא מעטים לצערי, והיא מבוססת ברובה על אינפורמציה לא מדויקת ובחלקה אף שיקרית המופצת ע"י גורמים אינטרסנטיים או סתם חסרי ידע.
    כדי לנסות ולפתור את הויכוח בינכם , יש צורך ששניכם תקראו מידע רפואי אמיתי על התרופה (כזו המופצת ע"י משרד הבריאות) ושם תגלו שמדובר בתרופה מאוד ותיקה ,מעל 50 שנות שימוש,יעילה בכ% 85 מהמטופלים עם תופאות לואי שברובן לא קשות. בכל מקרה , ליווי רפואי מתאים יכול לנטרל ולמנוע תופאות לא רצויות. כל זאת ,כמובן, רק אם התרופה ניתנת למי שבאמת זקוק לה ,ובנכם כנראה אחד מהם!
    הומאופטיה ושאר עשבים לא עזרו ,לא עוזרים ולא יעזרו בטיפול בהפרעת קשב וריכוז! מדובר בחסר של חומר כימי במוח שהריטלין פותר את הבעיה.
    אפשר להעזר בטיפול גם בשיטות משלימות כגון מאמנות אישית, טיפול ריגשי, חוגי ספורט וכו' אבל יש לזכור שהחלק העיקרי בטיפול הוא הריטלין.
    אם יש חשש מטיפול ארוך טווח(קונסרטה), ניתן להתחיל עם הריטלין 10 שעובד עד 4 שעות.
    מקווה שעזרתי
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר

אא
    26/03/2009

אני אגיד לך מי זורע את הרעל נגד התפתחותם של הילדים אצלי למשל היו הסיינטולוגים למיניהם
    הומאופתאים למיניהם אבל הם לא התמודדו עם המצב של הפשיעה של הבן שלי רק אני
    והמשטרה.

הסיינטולוגים הם הכי גרועים ואחריהם גם הומאופת שהופיע עם ד"ר אדר בטלויזיה.

איני רוצה לנקוב בשמו.

הרי ידוע כמה שהילד יותר אינטלגנטי עם ההפרעה של ADHD הוא יותר מהר יגיע לפשיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי להבין מה עובר על בנך ולהקלעליו

חגית
    11/10/2008

תבדקי אופציות אחרות תחקרי באינטרנט אל תחשבי רק לצד המורים . המורים רוצים שקט בכיתה ולא מעניין אותם כלום . תביני שהבן שלך זקוק ליותר משאר בני המפשחה ותנסי להגיע לנקודת העזרה לבנך ז"א ברגעי הקושי למצוא לו פיתרון עם המורה והיועצת מקום להירגע וכו.. רק אחרי שתנסי הכול תפני לרפואה שגם כך קיימת . אגב הריטלין נראה לי בבית לא יגרום לך לשקט שהרי הוא פג אחרי 4 שעות . אני עם בעלך . בהצלחה לכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא למורים

סיגל
    21/02/2009

אל תעשי שום דבר לרצות את המורים או את מערכת החינוך. כל צעד צריך להיות לטובת הבן שלך בלבד. התחילי עם מעקב מה קורה בבית הספר והאם הוא שעיר לעזאזל ככה סתם . תההי קשובה ומעודדת לצרכים שלו את המשענת העיקרת שלו ועלייך הוא סומך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן לריטלין

גלי
    22/02/2009

יש לי ילד בן 7 הובחן ע"י פסיכיאטרית כאפרקטיב, וקשב וריכוז! הוחלט לתת לו ריטלין 10 לשעות בה"ס יחד עם קונסרטה. מאוד פחדתי מהכדור.תאמיני או לא מה לא ניסיתי , בבה"ס הילד מדהים, בבית אנחנו נהנים מאיכות חיים, הילד מסוגל להתחבר לילדים אחרים, לראות טלויזיה מחשב חוגים ועוד.... על תחשבי עליך או על בעלך תחשבי על הילד וכמו כן על עתידו!!!!!! שיהיה בהצלחה........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן לריטלין

כוכי
    24/02/2009

יש לי ילדה בת 10 שהפרעות הקשב והריכוז הופנו בכיתה א' וגם אני כמו בעלך סרבתי בהתחלה לתת לה ריטלין. אבל כשראיתי שהילדה לא לומדת והגיעו המון תלונות מבית הספר נתתי לך את הריטלין. היום היא בכיתה ד' עם ציונים מעולים והיא ילדה מאוד אהודה וחביבה עם המון חברים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין - כן

מיכל
    24/03/2009

את לא מרצה את המורים אלא עושה טוב לבן שלך. כדי לעקוף את ההתנגדויות והחששות- לכי ביחד עם בעלך והילד לאבחון שבעלך ישמע את הרופא ויגיד הכל ויקבל תשובות ישירות (לא ממך). א"כ תנסי פשרה של "10 ימים לנסיון". תראו את ההבדל. האחיין שלי ביקש בעצמו את התרופה - הוא מרגיש טוב יותר כשהוא בשליטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD

אא
    26/03/2009

שלום לך ,

תשאלי את בעלך המסרב האם - אם לילד היתה בעיית לב הוא גם היה מסרב לתת לו טיפול ?

ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי בזמנו שהיא היתה תובעת את ההורים בבית המשפט
    שמסרבים לתת רטלין שהורים אלו מפריעים לילדים שלהם להתפתח רגשית, נפשית ושכלית
    ואותי היתה מכניסה למאסר ל 10 שנים.

תגידי לבעלך בבקשה שלא תתנסו בחוויה שאני התנסיתי ושיתן לילד שלו את הטיפול הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין

אא
    26/03/2009

שלום לשלי

תשאלי את בעלך האם היה לילד בעיית לב הוא לא היה מטופל ?

בזמנו ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי שהיא היתה מכניסה לכלא הורים שמסררבים לתת
    לילד רטלין כמו על סעיף כמו הפרעה לילד להתפתח מבחינה נפשית, רגשית ושכלית.

אני לא מציעה לכם לעבור את מה שאני עברתי עם בני ולתת לילד את הטיפול הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו