מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין כן או לא?שלי24/09/2008
שלום רב! בני בן 7, אובחן כסובל מ-ADHD . הומלץ ע"י נוירולוג ילדים טיפול בקונצרטה 18 מ"ג. בעלי מסרב בתוקף שהילד יקבל ריטלין. אני דווקא חושבת שזה הכרח בשבילו, ובשביל המשפחה שלנו (שפעילות היתר של הבן משגעת את כולנו). עשיתי ויתור מסויים בכך שהסכמתי לטפל בילד בטיפול הומואפטי אצל רופאה שהבטיחה כי היא מומחית לעניין, אולם הטיפול כולו היה רק בזבוז כסף רב ולא תרם במאום לבננו. המורה התקשרה שוב השבוע, מדווחת על החמרה אצל הילד, בהשוואה לכתה ב'. בעלי עומד על שלו. איך לעזאזל פותרים בעייה כזו? אני פשוט אובדת עצות. אנחנו רבים על הנושא בלי סוף. והילד... נשאר ללא פתרון. אשמח לעצה כלשהיא. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן לריטלין
ד``ר אריה בקלו26/09/2008שלום שלי,
ההתנגדות לריטלין מוכרת לי ממקרים לא מעטים לצערי, והיא מבוססת ברובה על אינפורמציה לא מדויקת ובחלקה אף שיקרית המופצת ע"י גורמים אינטרסנטיים או סתם חסרי ידע.
כדי לנסות ולפתור את הויכוח בינכם , יש צורך ששניכם תקראו מידע רפואי אמיתי על התרופה (כזו המופצת ע"י משרד הבריאות) ושם תגלו שמדובר בתרופה מאוד ותיקה ,מעל 50 שנות שימוש,יעילה בכ% 85 מהמטופלים עם תופאות לואי שברובן לא קשות. בכל מקרה , ליווי רפואי מתאים יכול לנטרל ולמנוע תופאות לא רצויות. כל זאת ,כמובן, רק אם התרופה ניתנת למי שבאמת זקוק לה ,ובנכם כנראה אחד מהם!
הומאופטיה ושאר עשבים לא עזרו ,לא עוזרים ולא יעזרו בטיפול בהפרעת קשב וריכוז! מדובר בחסר של חומר כימי במוח שהריטלין פותר את הבעיה.
אפשר להעזר בטיפול גם בשיטות משלימות כגון מאמנות אישית, טיפול ריגשי, חוגי ספורט וכו' אבל יש לזכור שהחלק העיקרי בטיפול הוא הריטלין.
אם יש חשש מטיפול ארוך טווח(קונסרטה), ניתן להתחיל עם הריטלין 10 שעובד עד 4 שעות.
מקווה שעזרתי
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר
אא26/03/2009
אני אגיד לך מי זורע את הרעל נגד התפתחותם של הילדים אצלי למשל היו הסיינטולוגים למיניהם
הומאופתאים למיניהם אבל הם לא התמודדו עם המצב של הפשיעה של הבן שלי רק אני
והמשטרה.
הסיינטולוגים הם הכי גרועים ואחריהם גם הומאופת שהופיע עם ד"ר אדר בטלויזיה.
איני רוצה לנקוב בשמו.
הרי ידוע כמה שהילד יותר אינטלגנטי עם ההפרעה של ADHD הוא יותר מהר יגיע לפשיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי להבין מה עובר על בנך ולהקלעליו
חגית11/10/2008תבדקי אופציות אחרות תחקרי באינטרנט אל תחשבי רק לצד המורים . המורים רוצים שקט בכיתה ולא מעניין אותם כלום . תביני שהבן שלך זקוק ליותר משאר בני המפשחה ותנסי להגיע לנקודת העזרה לבנך ז"א ברגעי הקושי למצוא לו פיתרון עם המורה והיועצת מקום להירגע וכו.. רק אחרי שתנסי הכול תפני לרפואה שגם כך קיימת . אגב הריטלין נראה לי בבית לא יגרום לך לשקט שהרי הוא פג אחרי 4 שעות . אני עם בעלך . בהצלחה לכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא למורים
סיגל21/02/2009אל תעשי שום דבר לרצות את המורים או את מערכת החינוך. כל צעד צריך להיות לטובת הבן שלך בלבד. התחילי עם מעקב מה קורה בבית הספר והאם הוא שעיר לעזאזל ככה סתם . תההי קשובה ומעודדת לצרכים שלו את המשענת העיקרת שלו ועלייך הוא סומך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לריטלין
גלי22/02/2009יש לי ילד בן 7 הובחן ע"י פסיכיאטרית כאפרקטיב, וקשב וריכוז! הוחלט לתת לו ריטלין 10 לשעות בה"ס יחד עם קונסרטה. מאוד פחדתי מהכדור.תאמיני או לא מה לא ניסיתי , בבה"ס הילד מדהים, בבית אנחנו נהנים מאיכות חיים, הילד מסוגל להתחבר לילדים אחרים, לראות טלויזיה מחשב חוגים ועוד.... על תחשבי עליך או על בעלך תחשבי על הילד וכמו כן על עתידו!!!!!! שיהיה בהצלחה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לריטלין
כוכי24/02/2009יש לי ילדה בת 10 שהפרעות הקשב והריכוז הופנו בכיתה א' וגם אני כמו בעלך סרבתי בהתחלה לתת לה ריטלין. אבל כשראיתי שהילדה לא לומדת והגיעו המון תלונות מבית הספר נתתי לך את הריטלין. היום היא בכיתה ד' עם ציונים מעולים והיא ילדה מאוד אהודה וחביבה עם המון חברים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין - כן
מיכל24/03/2009את לא מרצה את המורים אלא עושה טוב לבן שלך. כדי לעקוף את ההתנגדויות והחששות- לכי ביחד עם בעלך והילד לאבחון שבעלך ישמע את הרופא ויגיד הכל ויקבל תשובות ישירות (לא ממך). א"כ תנסי פשרה של "10 ימים לנסיון". תראו את ההבדל. האחיין שלי ביקש בעצמו את התרופה - הוא מרגיש טוב יותר כשהוא בשליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהADHD
אא26/03/2009שלום לך ,
תשאלי את בעלך המסרב האם - אם לילד היתה בעיית לב הוא גם היה מסרב לתת לו טיפול ?
ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי בזמנו שהיא היתה תובעת את ההורים בבית המשפט
שמסרבים לתת רטלין שהורים אלו מפריעים לילדים שלהם להתפתח רגשית, נפשית ושכלית
ואותי היתה מכניסה למאסר ל 10 שנים.
תגידי לבעלך בבקשה שלא תתנסו בחוויה שאני התנסיתי ושיתן לילד שלו את הטיפול הטוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין
אא26/03/2009שלום לשלי
תשאלי את בעלך האם היה לילד בעיית לב הוא לא היה מטופל ?
בזמנו ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי שהיא היתה מכניסה לכלא הורים שמסררבים לתת
לילד רטלין כמו על סעיף כמו הפרעה לילד להתפתח מבחינה נפשית, רגשית ושכלית.
אני לא מציעה לכם לעבור את מה שאני עברתי עם בני ולתת לילד את הטיפול הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?